Mještani Studenca i Brlje se bore sa deponijom

“Fotografisali smo kamione pojedinih privatnih preduzeća, ali i opštinske, kako na asfalt istovaraju smeće, sve to dostavili nadležnima u Opštini i Komunalnoj policiji i opet ništa"
208 pregleda 4 komentar(a)
Deponija, Studenac, Foto: Mještani
Deponija, Studenac, Foto: Mještani
Ažurirano: 10.10.2014. 18:23h

Mještani nikšićkih naselja Studenca i Brlja, koja se nalaze na ulazu u grad, u blizini magistrale prema Podgorici, godinama muku muče sa gomilom smeća koje pojedinci, ali i firme, istovare na prostoru “nasilno” pretvorenom u deponiju. Zbog toga su odlučili da počnu sa prikupljanjem peticije kojom će tražiti zaštitu od Skupštine opštine Nikšić. “Fotografisali smo kamione pojedinih privatnih preduzeća, ali i opštinske, kako na asfalt istovaraju smeće, sve to dostavili nadležnima u Opštini i Komunalnoj policiji i opet ništa. Dosadilo nam je da budemo okruženi smećem”, kazali su mještani.

Peticijom će tražiti od nadležnih da zaštite naselja Studenca i Brlja bude uvrštena na prvoj sjednici SO, kako bi odbornici mogli na tu temu da raspravljaju i eventualno donesu neke zaključke. “Vrijeme je da svako preuzme odgovornost i da radi svoj posao, a ovakvo ponašanje je nedopustivo i sramota za čitav grad, jer se radi i o ekološkoj katastrofi”, kazali su mještani, čija naselja su dva kilometra udaljena od centra grada.

Na zemljište, koje se nalazi uz javni put koji vodi do naselja Studenca i Brlja, godinama se nezakonito odlaže otpad, a nadležni uglavnom reaguju tek kada mještani prijave da im je put blokiran i da su zatrpani smećem. Sa prvim kišama problem postaje još veći jer smeće zatvori propuste, pa prilazni putevi do kuća često budu poplavljeni.

Bonus video: