Podgoričanin ogorčen na KCCG: Satima čekali na anesteziologa

"Moj sin je povraćao i bio je pospan, što su simptomi težeg potresa mozga. Osoblje Urgentnog centra bilo je ljubazno prema nama, ali nisam mogao da vjerujem da smo anesteziologa morali da čekamo više od pet sati", rekao je Rakočević
114 pregleda 25 komentar(a)
optuzzbe KCCG_1, Foto: V. BELOJEVIĆ
optuzzbe KCCG_1, Foto: V. BELOJEVIĆ
Ažurirano: 09.10.2014. 06:57h

Podgoričanin Branko Rakočević tvrdi da je prekjuče u Urgentnom centru više od pet sati čekao anesteziologa, koji je trebalo da da anesteziju njegovom devetogodišnjem sinu, koji je doživio teži potres mozga. Rakočević je kazao da se njegov sin, koji boluje od autizma, povrijedio u igri.

"U Urgentni centar došli smo oko 13.30 časova. Moj sin je povraćao i bio je pospan, što su simptomi težeg potresa mozga. Osoblje Urgentnog centra bilo je ljubazno prema nama, ali nisam mogao da vjerujem da smo anesteziologa morali da čekamo više od pet sati", rekao je Rakočević.

Dodao je da su mu medicinske sestre kazale da dječak mora da snimi glavu.

"Rekli su mi da je tehničar, koji je trebalo da snimi glavu mog djeteta, tu, ali da moramo da sačekamo anesteziologa jer je dijete bilo uznemireno. Čekali smo u hodniku sve do 18 časova", istakao je Rakočević.

S obzirom na to da je dječak povraćao, Rakočević kaže da je sa sinom otišao do kuće kako bi ga presvukao i da se sa njim vratio nakon pola sata u Klinički centar.

"Dok smo bili odsutni osoblje KC-a je pozvalo policiju, jer nisu mogli da nas pronađu. Došli smo nakon pola sata i tek negdje oko 19 časova dječak je primljen na Odjeljenje neuropsihijatrije. Nadam se da se slučaj sa mojim sinom neće ponoviti drugim ljudima", istakao je Rakočević.

Iz KC-a je saopšteno juče "Vijestima" da je dječak O.R, zbog povrede glave zadobijene pri padu sa svoje visine, upućen u Urgentni centar od dječjeg hirurga u 14:15 sati, radi konsultativnog pregleda neurohirurga.

"Po prijemu djeteta u Urgentni centar odmah je pozvan neurohirurg, koji je nakon obavljenog pregleda indikovao CT glave za koji je bila potrebna anesteziološka podrška. Zbog zauzetosti anesteziologa CT pregled je obavljen tokom večernjih sati sa Klinike za neurohirurgiju, gdje je dijete zadrženo radi posmatranja i ispitivanja", saopšteno je iz Kliničkog centra.

Dodali su da se tokom hospitalizacije stanje djeteta stabilizovalo i da je juče otpušteno na kućno liječenje.

Bonus video: