Budva: Tri porodice na silu uselile u stanove zgrade solidarnosti

Dvije zgrade u naselju Lazi iznad Budve, izgradila je kompanija "Božović", a finansirala Opština sa 1,7 miliona
324 pregleda 5 komentar(a)
zgrada Lazi, Foto: Vuk Lajović
zgrada Lazi, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 08.10.2014. 06:51h

Nije prošlo ni mjesec od svečanosti kada je gradonačelnik Lazar Rađenović uručio ključeve stanova za zgradu solidarnosti u naselju Lazi za 30 porodica, koje su živjele u trošnim barakama na zaobilaznici kod kamionske pijace, tri preostale neraspodijeljene garsonjere obijene su nezakonito i useljene.

Kako je "Vijestima" potvrđeno, neraspodijeljene garsonjere od po 19 kvadrata, uglavnom u prizemlju, novoizgrađenih zgrada na brdu iznad Budve, provaljene su prije 10-ak dana i dobile nove stanare - porodice koje su socijalni slučajevi. U Opštini su upoznati sa nezakonitim useljenjem u tri garsonjere i slučaj je prijavljen Komunalnoj policiji.

Opštinska Komisija za raspodjelu stanova, formirana za porodice koje su živjele u barakama preko puta Akademije znanja i u barakama kod kamionske pijace, raspodijelila je 41 stan u zgradama u Lazima.

Rađenović je prvih 11 ključeva dodijelio još krajem prošle godine, kada su porodice iz baraka kod Akademije znanja iseljene, te dobile stanove u Lazima. Umjesto baraka, postavljeni su temelji za izgradnju nove zgrade solidarsnosti od 130 stanova.

Sredinom prošlog mjeseca, dodijeljeno je još 30 ključeva i time su preseljene i porodice, koje su živjele u barakama na placu kompanije "Montenegroprometa", gdje treba da bude izgrađen komercijalno-poslovni centar.

Dvije zgrade u naselju Lazi izgradila je kompanija "Božović", a finansirala Opština sa 1,7 miliona eura. Svim porodicama data je mogućnost da kupe stanove po cijeni od 750 eura po kvadratu, ukoliko žele da kreditom plate, a za gotovinu je bila 500 eura.

Opština je dala mogućnost porodicama, da ukoliko nemaju da plate stan, da ga iznajme za euro po kvadratu. U toku je izgradnja zgrade solidarnosti, koju Opština realizuje sa Fondom za solidarno stambenu izgradnju naspram Akademije znanja, koja bi trebalo do kraja naredne godine da bude završena.

Bonus video: