Donacija od 9,9 miliona eura za rješavanje stambenog pitanja raseljenih

Stambenim programom će se obezbijediti rješavanje stambenog pitanja raseljenih izgradnjom 907 stambenih jedinica, isporukom građevinskog materijala za 120 stambenih jedinica, izgradnjom 60 montažnih kuća i 68 smještajnih jedinica u Domu starih u Pljevljima
0 komentar(a)
Stefan Selen, Predrrag Bošković, Foto: Mrs.gov.me
Stefan Selen, Predrrag Bošković, Foto: Mrs.gov.me
Ažurirano: 07.10.2014. 13:29h

Sporazum o donaciji vrijednoj 9,9 miliona eura, za izgradnju stambenih jedinica za 120 porodica u Podgorici i 68 starih osoba koje će biti smještene u Domu starih u Pljevljima potpisali su ministar rada i socijalnog staranja Predrag Bošković i predstavnik Banke za razvoj Savjeta Evrope Stefan Selen.

Kako je saopšteno iz Ministarstva rada i socijalnog staranja, regionalnim stambenim programom će se obezbijediti rješavanje stambenog pitanja raseljenih izgradnjom 907 stambenih jedinica, isporukom građevinskog materijala za 120 stambenih jedinica, izgradnjom 60 montažnih kuća i 68 smještajnih jedinica u Domu starih u Pljevljima.

"Intezivno radimo na riješavanju stambenih pitanje za 6.063 osobe, odnosno 1.177 domaćinstava, koje spadaju u najranjivije kategorije. Želimo da na ovaj način trajno okončati postojanje kolektivnih centara. U cilju rješavanja ovog pitanja aplicirali smo i za dva projekta i to izgradnju 94 stana u Beranama i 32 stana u Herceg Novom", rekao je Bošković.

Selen je, kako se navodi u saopštenju, pohvalio motivisanost crnogorskih institucija, koje realizuju Regionalni stambeni program.

"To će omogućiti da se poboljšaju uslovi života raseljenih", rekao je Selen.

Šef Delekacije Evropske Komisije u Crnoj Gori Mitja Drobnič pohvalio je napredak Crne Gore u rješavanju pitanja raseljenih osoba.

Bonus video: