U Tivtu priređena velika Bajramska svečanost

Naša zajednica bezrezervno je spremna da doprinese jačanju multikulturalnosti u ovom gradu i u ovom dijelu naše države
133 pregleda 3 komentar(a)
Bajram, Foto: Siniša Luković
Bajram, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 07.10.2014. 08:48h

Velika Bajramska svečanost održana je sinoć u dvorani Centra za kulturu Tivat, a sve goste u ime domaćina, NVO “Galaxy” i Islamske zajednice Crne Gore, pozdravio je Erfat Mulić.

“Naša zajednica bezrezervno je spremna da doprinese jačanju multikulturalnosti u ovom gradu i u ovom dijelu naše države. Zato ćemo se truditi da ova manifestacija postane tradicionalna. Srećni smo i dijelimo svoju sreću sa vama", kazao je Mulić ukazujući da Islamska zajednica koja djeluje u Boki i Budvi ima potrebu za adekvatnim prostorom na kojem bi dobila svoju zvaničnu adresu.

On se zahvalio Opštini Tivat na podršci u pripremi Bajramske svečanosti, iako je preksinoć u sali tivatskog Centra za kulturu bilo veoma upadljivo odsustvo svih inače, veoma brojnih fukcionera lokalne uprave koju vodi gradonačelnik Ivan Novosel (DPS).

Sa druge strane, svečanosti su, pored ostalih, prisustvovali predsjednik Skupštine Opštine Kotor Nikola Bukilica, akademik i istoričar dr Šerbo Rastoder, predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore Zvonimir Deković, Adrijan Vuksanović, predsjednik Hrvatske krovne udruge „Dux Croatorum" te Halim Mulić, predsjednik opštinskog sindikalnog vijeća Tivta. Ispred NVO “Matica Boke”, “Miholjskog zbora” i OBNOR-a Tivta, Kurban Bajram sugrađanima islamske vjerosipovjesti čestitao je Vasko Kostić.

“Sve tri organizacije koje predstavljam imaju jedan zajednički zadatak – da šire ljubav prema svim građanima Boke.

Želja nam je da se širi ljubav i bratstvo. Od svega nasljeđa NOB-a da se zadrži bratstvo-jedinstvo" podvukao je Kostić.

U kulturno-umjetničkom programu, učestvovali su hor ilahija i kasida „Husein paša"iz Pljevalja, KUD “Boka” iz Tivta i interpretatori sevdaha iz Centra za kulturu Rožaje, a nakon svečanosti organizovan je prigodan koktel.

Bonus video: