Đaci lomili, posla bilo i za policiju

Neposredno po dolasku u Ulcinj, grupa četrnaestogodišnjaka razvalila je juče prijepodne oko 15 magacinskih drvenih vrata na dijelu Male plaže, a zakupac Gani Resulbegović slučaj je prijavio policiji
52 pregleda 47 komentar(a)
Zeković autoprevoznik, ekskurzija OŠ Maksim Gorki, Foto: Samir Adrović
Zeković autoprevoznik, ekskurzija OŠ Maksim Gorki, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 07.10.2014. 06:24h

Polumaturante OŠ “Maksim Gorki” zadržala je policija gotovo sat vremena juče u Ulcinju, zbog vandalizma nekolicine đaka na Pristanu.

Neposredno po dolasku u Ulcinj, grupa četrnaestogodišnjaka razvalila je juče prijepodne oko 15 magacinskih drvenih vrata na dijelu Male plaže, a zakupac Gani Resulbegović slučaj je prijavio policiji.

Četiri autobusa sa osnovcima bila su parkirana od 11 do 12 časova na poluostrvu Sukla, dok su inspektori saslušavali đake, tražeći odgovorne za vandalizam.

Prema nezvaničnim, ali pouzdanim informacijama “Vijesti”, nakon razgovora sa djecom, policija je privela đaka S.V. u stanicu.

Više đaka ispričalo je “Vijestima” da se njihov vršnjak u policijskoj stanici kratko zadržao, da bi tek potom polumaturanti napustili Ulcinj i zaputili se ka Baru i Budvi.

Vidno neraspoloženi Resulbegović tvrdio je da je djeci bio jedini cilj da polome vrata.

“Kada sam se pojavio na stepenicima plaže, oni su počeli da trče. Prepoznao sam ih kasnije i samo sam ih pitao zašto djeco, ali nijesam dobio odgovor”, kazao je ulcinjski ugostitelj.

Ruselbegović tvrdi da je odbio ponudu profesora da mu nadoknade polomljena vrata, jer šteta nije velika i učenici nijesu ništa ukrali.

Sagovornik iz policije ispričao je “Vijestima” da je grupa đaka potom maltretirala starijeg čovjeka, ali da taj slučaj nije prijavljen.

Polumaturanti su na ekskurziju otputovali juče ujutro, a planirano je da obiđu Budvu, Žabljak, Plav...

Direktor zatečen, potom nije želio da podigne slušalicu

Direktor OŠ “Maksim Gorki” Svetozar Mijušković nije juče želio da govori o incidentu u Ulcinju.

On je u prvi mah bio zatečen pitanjem novinara “Vijesti”, tvrdeći da, po njegovim saznanjima đaci nijesu imali problema u Ulcinju. “Jutros sam se čuo sa profesorima i učenici se bez ikakvih problema vraćaju iz Ulcinja”, kazao je kratko Mijušković.

On je istakao da će da provjeri šta se zaista desilo, kazavši novinaru da ga pozove za sat vremena, ali potom nije odgovorao na telefonske pozive.

Bonus video: