Murino: U dvorištu porodične kuće nađeno i ubijeno 136 zmija

"Do akcije otkrivanja legla, u kojoj je učestvovalo 15-tak mještana, je došlo nakon što su domaćini učestalo viđali zmije u neposrednoj blizini kuće"
388 pregleda 38 komentar(a)
Ažurirano: 06.10.2014. 17:51h

Mještani sela Mašnica u plavskoj opštini uhvatili su i ubili 136 zmija koje su pronašli u leglu na porodičnom imanju Radoslava Marsenića.

Pored živih zmija, mještani su pronašli i veći broj izleženih jaja, koje su, takođe, uništili, prenosi portal espona.me.

"Zmijsko leglo je pronađeno i uništeno u nedjelju, a potraga za eventualnim preživjelim zmijama biće nastavljena" saopštio je za Espona Dejan Garčević, jedan od mladića iz Mašnice koji je sa ocem i ostalim mještanima učestvovao u akciji otkrivanja i uništavanja legla.

Prema njegovim navodima, leglo se nalazilo ispod betosnke staze koja vodi prema porodičnoj kući Marsenića, u neposrednoj blizini porodičnog objekta.

"Do akcije otkrivanja legla, u kojoj je učestvovalo 15-tak mještana, je došlo nakon što su domaćini učestalo viđali zmije u neposrednoj blizini kuće. To se posebno odnosi na posljednja dva dana nakon čega je odlučeno da maknemo dio betosnke staze koja vodi prema njihovoj kući. Kad je uklonjen dio staze imali smo šta i vidjeti. Pravo zmijsko leglo se nalazilo na tom mjestu, gdje smo pronašli i ubili 136 zmija. Osim toga, pronašli smo i jaja iz kojih se još nijesu bile izlegle zmije, pa su i ona uništena. Ipak, pored potrage koju smo vodili, nijesmo uspjeli da pronađemo i starije zmije, koje su i formirale leglo", zaključio je Garčević.

On je dodao da se iz tog razloga planira nastavljanje potrage za zmijama koje su na neobičnom mjestu, ispod betonske staze, formirale leglo.

Galerija

Bonus video: