Crnogorski pršut dobio zlatnu medalju

Klaster "Crnogorski pršut“ je osnovan u aprilu 2017. godine
187 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 01.09.2018. 07:24h

Na Petom međunarodnom festivalu pršuta koji je nedavno održan u Drnišu u Hrvatskoj, Klaster crnogorski pršut je u međunarodnoj konkurenciji osvojio zlatnu medalju za svoj najpoznatiji proizvod – crnogorski pršut.

Povodom dobijanja ove nagrade gradonačelnik Prijestonice, Aleksandar Kašćelan primio je predstavnike Klastera Crnogorski pršut i tom prilikom im je čestitao prestižnu nagradu i dodijelio im Zahvalnicu.

"Gradonačelnik se interesovao za dosadašnje i buduće aktivnosti Klastera. Predsjednik Klastera, Jovan Kaluđerović, informisao ga je da je u završnoj fazi postupak zaštite geografske oznake porijekla crnogorskog pršuta kod nadležnih crnogorskih institucija i da će nakon toga uslijediti zaštita geografske oznake kod relevantnih institucija Evropske unije, što će omogućiti nesmetan izvoz na zahtjevno evropsko tržište. U postupak zaštite geografske oznake porijekla članovi Klastera uključili su priznate stručnjake sa Poljoprivrednog fakulteta u Zagrebu, koji su već ranije uspješno realizovali postupke sertifikovanja hrvatskih pršuta. Gradonačelnik Kašćelan je izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima cetinjskih privrednika i pozdravio njihove napore da crnogorski pršut postane prepoznatljiv brend ne samo na našim prostorima nego i mnogo šire, jer on to svojim kvalitetom zaslužuje", saopšteno je iz privrednog kluba Cetinje.

Klaster "Crnogorski pršut“ je osnovan u aprilu 2017. godine.

Galerija

Bonus video: