Bjelica: Naučna konferencija koju organizuje CSA postaje sve prepoznatljivija na svim kontinentima

Olimpijski pokret je među 49 najznačajnijih naučnih konferencija koji će se održati u narednih 12 mjeseci svrstao i onu koju organizuje CSA i preporučio je svojim članovima i posjetiocima sajta
1 komentar(a)
Duško Bjelica, Foto: Luka Zeković
Duško Bjelica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 05.10.2014. 08:58h

"Naučna konferencija koju organizuje Crnogorska sportska akademija (CSA) svake godine u prvoj nedjelji aprila postaje sve prepoznatljivija u naučnoj javnosti na svim kontinentima", kazao je prof. dr Duško Bjelica, predsjednik naučnog odbora.

Kao dokaz takvoj tvrdnji svjedoči najava na zvanicnoj stranici Olimpisjkog pokreta 12-e konferencije koja će se održati od 2 do 5 .aprila pod nazivom ‘"Transformacioni procesi u sportu" a pod motom "Sportska dostignuća".

Olimpijski pokret je među 49 najznačajnijih naučnih konferencija koji će se održati u narednih 12 mjeseci svrstao i onu koju organizuje CSA i preporučio je svojim članovima i posjetiocima sajta.

"Očekivanja da će predstojeća konferencija biti još kvalitenija i posjećenija temeljimo na činjenici da nas je veliki broj nacionalnih asocijacija iz oblasti sporta svrstao u svoje programe", kazao je doc. dr Stevo Popović koji je odgovorni urednik časopisa "Montenegrin Jurnl of Sports Science and Medicine" koji izdaje Crnogorska sportaka akademija.

"Časopis se nalazi u 27 indeksnih baza i najreferentniji je Crnoj Gori od svih časopisa iz svih oblasti koje izdajemo", kazao je Popović.

Postavljanjem evropskog standarda struktura autora se promijenila tako da je veći broj radova stručnjaka iz Evrope, ali i Azije, dok se smanjio broj autora iz regiona.

"Zahtjevi za prihvatanje radova su na višem nivou, te je na protekloj konferenciji ucešće uzelo preko stotinu stručnjaka i naučnika iz većine evropskih zemalja, ali i autora iz azijskih zemalja, kao što su Japan, Tajland i Tajvan. Sa druge strane, broj autora iz regiona se smanjio prije svega iz razloga što je postavljen najviši naučni prag za recenziju prijavljenih radova", istakao je Bjelica.

Bonus video: