"Moguća promjena termina Prajda, naći najbolje rješenje"

Oni su naveli da ni eventualna promjena datuma održavanja Prajda nije isključena, a da će konačnu odluku donijeti i sapštiti sljedeće nedjelje
71 pregleda 12 komentar(a)
LGBT, parada ponosa Podgorica, Foto: Damira Kalač
LGBT, parada ponosa Podgorica, Foto: Damira Kalač
Ažurirano: 04.10.2014. 14:43h

Povodom pojačanog interesovanja javnosti u vezi sa preklapanjem datuma održavanja Podgoričkog maratona i Montenegro Prajda, iz organizacija Kvir Montenegro i Montenegro Prajd su poručili da su raspoloženi sarađivati kako bi se pronašlo najbolje rješenje za nesmetano i mirno održavanje ovih manifestacija.

Oni su naveli da ni eventualna promjena datuma održavanja Prajda nije isključena, a da će konačnu odluku donijeti i sapštiti sljedeće nedjelje.

"Tokom konsultacija sa Upravom policije Crne Gore u vezi sa određivanjem datuma održavanja Montenegro Prajda termini zakazanih i najavljenih sportskih događanja bili su važan faktor u vezi sa odlukom o konačnom datumu.

S obzirom na to da je došlo do previda činjenice da se Podgorički maraton održava istog datuma za koji je planiran i Montenegro Prajd, te da mi kao organizatori nijesmo raspolagali ovom informacijom, organizacioni odbor Montenegro Prajda izražava puno razumijevanje o značaju Podgoričkog maratona kao jedne od najvećih sportskih manifestacija koje se organizuju u našoj zemlji. U skladu sa tim, mi ćemo se sa naše strane potruditi da se dođe do rješenja koje će omogućiti nesmetano i mirno održavanje maratona i Prajda", stoji u saopštenju.

Iz ovih organizacija su pohvalili napore svih strana u pronalaženju rješenja koje će zadovoljiti sve aktere.

"Smatramo da nastala situacija, iako je javnost mogla shvatiti kao problem, zapravo predstavlja još jedan od pokazatelja da se nesporazumi mogu prevazići dijalogom na kvalitetan način i zadovoljenjem potreba svih strana, ukoliko postoji međusobno razumijevanje", zaključuje se u saopštenju Kvir Montenegra i Montenegro prajda.

Bonus video: