Grbović o namjeri Antona Bakova: Volio bih da sagradi dvor

Bakov je kupio blizu milion kvadrata zemlje, u blizini Carevog mosta, bliže Pandurici, što je jedna od ljepših lokacija u Nikšiću
113 pregleda 5 komentar(a)
Veselin Grbović, Foto: Ivan Petrušić
Veselin Grbović, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 03.10.2014. 19:10h

Predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović kazao je da bi volio da se realizuje ideja predsjednika novoosnovane Monarhističke stranke iz Rusije Antona Bakova da u mjestu Pandurica, u blizini Carevog mosta, izgradi ruski imperatorski dvor.

"Da li će se ta ideja realizovati zavisi od njega. Razgovarao sam sa Bakovim i moram priznati da je ideja zanimljiva. Što se tiče Opštine Nikšić mi ćemo mu sigurno obezbijediti uslove koji su neophodni sa naše strane. Ostalo zavisi od njega“, kazao je Grbović "Vijestima".

Bakov koji tvrdi da je povjerenik potomaka carske dinastije Romanovih, kazao je prije nekoliko dana da je kupio 96 hektara zemljišta, gdje planira da izgradi kompleks vrijedan, prema njegovim riječima, nekoliko milijardi eura. Osim carskog dvora Bakov , kako tvrdi, planira da izgradi i kulturni centar i manastirski kompleks.

"Upoznat sam gdje je Bakov kupio blizu milion kvadrata zemlje. To je od Carevog mosta, bliže Pandurici, veoma lijepa lokacija", kazao je Grbović.

Crnu Goru je, tvrdi ruski preduzetnik i zemljoposjednik, izabrao zbog istorijskih veza dviju država

"Najzaslužniji za dobijanje crnogorske državnosti na međunarodnom planu bio je upravo car Aleksandar III Romanov. On u Sofiji ima veliki spomenik. Žao mi je što i u Crnoj Gori nema sličnog spomenika, jer je za nju učinio više od Visockog ili Puškina”, kazao je nedavno Bakov .

U Službenom listu Crne Gore stoji da je Bakov 13. marta ove godine osnovao Društvo za turizam i investicije, etno selo “Imperatorska kancelarija” DOO Nikšić, a da se sjedište nalazi u selu Pandurica.

Svjetski mediji su 2011.godine objavili da je Bakov kupio jedno od ostrva u arhipelagu Cook Islands kod Novog Zelenda gdje namjerava da gradi "glavni grad Ruske imperije", ali su vlasti pomenute državice negirale da je ruski političar vlasnik jednog od ostrva.

Bonus video: