Mugoša: Imam 3.000 m2 koji ne postoje

Mugoša ovo zemljište nije pominjao u godišnjem izvještaju o imovini i prihodima za 2013, koji su funkcioneri obavezni da predaju do kraja marta
0 komentar(a)
Miomir Mugoša, Foto: Arhiva "Vijesti"
Miomir Mugoša, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 02.10.2014. 18:48h

Bivši gradonačelnik Miomir Mugoša dostavio je Komisiji za sprečavanje sukoba interesa izvještaj o imovini, u kome prvi put pominje 3.030 metara kvadratnih u Donjoj Gorici. Mugoša u izvještaju obrazlaže da ovo zemljište “de facto ne postoji”.

U Mugošinom kartonu, precizira se da se radi o “zemljištu (vlasnici nisu preveli na sebe) i da su detalji u izvještaju KO Donja Gorica - 3.030 m2-vlasništvo (davno zamijenjeno nasleđe)”.

Mugoša ovo zemljište nije pominjao u godišnjem izvještaju o imovini i prihodima za 2013, koji su funkcioneri obavezni da predaju do kraja marta. Dva izvještaja razlikuju se i u dijelu plate, pa Mugoša navodi da je u junu ove godine primao oko 1.400 eura, ne pominjući podatke da je kao član Savjeta za regulatornu reformu i unapređenje poslovnog ambijenta u prvih šest mjeseci prošle godine zarađivao 295, a narednih šest mjeseci 276.

On je ponovio da je volonterski anagažovan u organima upravljanja sportskih klubova, Zajednice opština... U izvještaju s početka godine, stoji da gradonačelnik posjeduje oko 16.000, dok su “Vijesti” uvidom u katastarske podatke Uprave za nekretnine ustanovile da Mugoša ima ukupno 20.184 kvadrata nepokretne imovine.

Prema katastarskim podacima Mugoša ima imovinu u Donjoj Gorici i Tološima (Mareza). U Donjoj Gorici posjeduje ukupno 3.146 kvadrata nepokretne imovine, dok u Tološima ima 17.038.

Prema istim podacima većinu imovine bivši gradonačelnik stekao je nasljeđem, a dio građenjem, pravnim propisom i odlukama državnog organa. Prema članu 19 Zakona o sprečavanju sukoba interesa javni funkcioneri su dužni da u Izvještaju o imovini navedu tačne pune podatke.

Takođe, dužni su i da u slučaju promjene podataka iz Izvještaja, koji se odnose na uvećanje imovine preko 5.000 eura, to prijave Komisiji u roku od 30 dana od dana nastanka promjene

Bonus video: