Bojović: Konjević se krije iza činjenice da nije izabran novi VDT

"Dobro bi bilo da Konjević zato pojasni, ako već odgovornost za neizbor VDT-a pripisuje parlamentu, da li time poziva na odgovornost i svog partijskog šefa Ranka Krivokapića"
56 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 02.10.2014. 12:31h

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević se, suočen sa izostankom rezultata u borbi protiv kriminala, krije iza činjenice da nije izabran novi vrhovni državni tužilac (VDT), ocijenio je poslanik Demokratskog fronta, Vladislav Bojović.

Konjević je ranije ocijenio da je najvažniji zadatak Skupštine da u oktobru izabere VDT, kako bi bio olakšan rad tužilaštva i policije.

"Konjević svojom najnovijom izjavom, u kojoj izostanak rezultata u borbi protiv kriminala pripisuje činjenici da nije izabran novi VDT, ne samo da pokušava da izbjegne svoju odgovornost i odgovornost MUP-a, već krajnje providno pokušava amnestiranje partija, koje čine Vladu, i sprovode unutrašnju politiku", smatra Bojović.

On je kazao da su, kad je izbor novog VDT-a u pitanju, upravo Demokratska partija socijalista i Socijaldemokratska partija najzaslužnije što VDT još uvijek nije izabran. “S obzirom na to da su ove partije i oko ovog pitanja kalkulisale u susret lokalnim izborima u Podgorici, i drugim opštinama, planirajući novu trgovinu”.

"Dobro bi bilo da Konjević zato pojasni, ako već odgovornost za neizbor VDT-a pripisuje parlamentu, da li time poziva na odgovornost i svog partijskog šefa Ranka Krivokapića. Ovo, naravno, ako je Krivokapić uopšte i dalje šef SDP-a, jer je upravo predsjednik parlamenta, uz DPS, najzaslužniji što Crna Gora nema novog VDT", naveo je Bojović.

Prema njegovim riječima, postavlja se pitanje da li Konjević “ovom svojom očiglednom zamjenom teza želi poručiti kako bi, da je kojim slučajem izabran novi VDT, bila riješena sva nerazjašnjena ubistva, pa i ova posljednja, koja su potvrdila da je u Crnoj Gori dramatično ugrožena bezbjedonosna situacija”.

“Zapravo, potpuno je jasno da se Konjević, suočen s izostankom rezultata u borbi protiv kriminala, krije iza činjenice da nije izabran novi VDT”, ocijenio je Bojović.

Kako je rekao, to što je VDT u v.d. stanju, nije smetalo ni državnom tužilaštvu, ni policiji, da rade svoj posao.

“Imajući u vidu da je, po Zakonu o unutrašnjim poslovima, MUP imao dovoljno nadležnosti i mehanizama za ostvarenje vidljivih i mjerljivih rezultata”.

“Stoga Konjević, umjesto što se i dalje zaklanja iza činjenice da nije izabran novi VDT, treba da, nakon svega rečenog, i svega što je trebalo da uradi, ozbiljno razmisli o svojoj ostavci”, poručio je Bojović.

Bonus video: