Predstavljena on-line platforma namijenjena italijanskim turistima

Potpredsjednik Opštine Kotor, Tvrtko Crepulja, kazao je da će lokalna samouprava i u narednom podržavati projekte čiji je cilj jačanje bogatih istorijskih veza između Crne Gore i Italije
0 komentar(a)
Kotor, Foto: Shutterstock
Kotor, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 01.10.2014. 14:36h

Nova on-line platforma za komunikaciju i vođenje turističke ponude na crnogorskoj teritoriji, koja je danas predstavljena, omogućiće italijanskim turistima da bolje upoznaju Crnu Goru, ocijenio je direktor Turističke organizacije Kotor Mirza Krcić.

Krcić je na predstavljanju platforme u Kotoru ocijenio da ona pruža priliku i za ukupno unaprijeđenje turističke ponude.

On-line platforma je realizovana u okviru projekta Sistem turističke integracije regije Friuli–Venecija–Đulija – Crna Gora.

Nosilac projekta, vrijednog 65 hiljada eura, je italijanska regija regije Friuli-Venecija-Đulija u saradnji sa kotorskom Turističkom organizacijom i Zajednicom Italijana Crne Gore.

Potpredsjednik Opštine Kotor, Tvrtko Crepulja, kazao je da će lokalna samouprava i u narednom podržavati projekte čiji je cilj jačanje bogatih istorijskih veza između Crne Gore i Italije.

Predsjednik zajednice Italijana Crne Gore, Aleksandar Dender, saopštio je da veb portal predstavlja izuzetan doprinos regije Friuli-Venecija–Đulija Kotoru.

Predsjednik odjeljenja za međunarodne odnose regije Friuli–Venecija–Đulija, Alessandro Perelli saopštio je da portal promoviše turizam kao jednu od najvažnijih ekonomskih oblasti.

„Modernizovana tehnološka platforma proširuje turističku ponudu dvije zemlje, a u toku je i dvodnevni kurs u Kotoru za predstavnike lokalne Turističke organizacije. Konačna verzija platforme biće završena do decembra ove godine", objasnio je Perelli.

On je kazao da će na planiranom sastanku sa predstavnicima Luke Kotor biti riječi o dodatnom proširenju saradnje dvije zemlje povezivanjem kotorske i Luke Trst.

Bonus video: