Smotra old-tajmera na Cetinju

Jedan od organizatora smotre ističe da “i više od million eura koštaju pojedini primjerci”
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.10.2014. 13:41h

Na Cetinju, na Dvorskom trgu danas su upriličeni defile i izložba old-tajmera “Alfa romeo”.

Defile old-tajmera počeo je u 10h u Njegoševoj ulici, kod bivšeg francuskog poslanstva, preko Dvorskog trga, nakon čega su automobili do 12:30h bili izloženi ispred Dvora kralja Nikole.

Cetinjanima je predstavljeno devet modela od kojih su “8C2300”, “8C2300 Le Mans” i “8C2900A”, a pored njih i oni atomobili sa kojima su osvajana neka od najprestižnijih takmičenja, među kojima je i trka “24 sata Le Mana”.

Jedan od organizatora, Oskar Huter, rekao je da je do organizacije ove smotre došlo “sasvim spontano, u razgovoru sa gostima koji su posjetili Muzej kralja Nikole, a koji su članovi italijanske kompanije koja se bavi promocijom old-tajmera.”

Riječ je o primjercima trkačkih i putničkih automobila, proizvedenih tokom četvrte decenije prošlog vijeka.

A kolika je njihova vrijednost, Huter ističe da “i više od million eura koštaju pojedini primjerci.”

Svoj atomobil predstavio je i bračni par Loman iz Holandije. Oni nijesu krili zadovoljstvo što im se ukazala prilika da svoj plavi “Alfa romeo” iz 1931. predstave Cetinjanima. “Naš automobil je poznat po tome što je učestvovao u francuskom timu u prestižnoj trci, gdje je osvojio treće mjesto. Pored ovog mi posjedujemo još 300 old tajmera” kažu ovi Holanđani.

Kolekcionari ovih automobila do nedjelje će biti u Crnoj Gori, a gostovaće i na Plavnici i Svetom Stefanu.

Galerija

Bonus video: