SOVCG podržava radnike Metalca: "Ne dozvolimo da padnemo u moralno ropstvo"

Predsjednik SOVG kaže da su tu njihovi sugrađani i komšije, da pomognu i pruže podršku da istraju u zahtjevima i borbi
1 komentar(a)
Metalac, protest, Foto: Luka Zeković
Metalac, protest, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 29.09.2014. 10:13h

Sindikat odbrane i Vojske Crne Gore (SOVCG) izrazio je punu podršku radnicima Montavar Metalca u njihovim kako ističu nastojanjima da se izbore za pravdu i pravičnost koji im nesumnjivo pripadaju.

"Veoma smo zabrinuti zbog činjenice da ste primorani da žrtvujete vaše zdravlje i živote da bi ste dobili zarađeno. Veoma smo zabrinuti zbog odsustva odgovornosti za situaciju u kojoj ste se našli. Veoma smo zabrinuti zbog činjenice da niste uvaženi kao ljudi i građani tako što nadležni ignorišu vaše zahtjeve da se razgovorom dođe do prihvatljivog rješenja", istakao je Nenad Čobeljić predsjednik SOVCG.

On ističe da SOVCG posebno brine činjenica da, zbog ekonomskog ropstva u kojem se nalazimo, najveći broj crnogorskih građana porodica, istina kod svojih kuća, danas štrajkuju glađu, što znači da radnici Metalca nijesu sami u ovom štrajku.

"Nijeste sami niti jedini čiji se zahtjevi ignorišu niti ste sami i jedini koji koji izgleda nijeste vrijedni da se sa vama razgovara i traže rješenja. Zabrinjava nas i ovog puta potvrđeno pravilo da sit gladnoga ne razumije, niti mu vjeruje, čak ga ni ne primjećuje a kamo li da pomogne", kazao je Čobeljić.

Predsjednik SOVG kaže i da su zato tu njihovi sugrađani i komšije, da pomognu i pruže podršku da istraju u zahtjevima i borbi.

"U tom cilju Izvršni odbor SOVCG poziva članstvo SOVCG ali i sve građane koji dijele i razumiju vašu patnju i koji insistiraju na odgovornosti i hitnosti da se ovaj i drugi problemi prouzrokovani teškom ekonomskom situacijom rješavaju, da podrže vaš sutrašnji i svaki naredni protesta sa ciljem da se ova agonija prekine i sačuvaju zdravlje i životi vas i vaših porodica", piše u Čobeljićevom saopštenju.

Dodaje se i da svi trebaju da pokažu solidarnost sa radnicima Metalca.

"Ako smo zapali u ekonomsko i dužničko ropstvo ne dozvolimo da padnemo u najteže, u moralno ropstvo. Zato pokažimo građansku i ljudsku odgovornost i solidarnost prema našim sugrađanima, radnicima ’’Montevar-Metalca’’.Pokažimo tako da ne želimo da budemo siromašni u državi koja može i mora da bude bogata. Pokažimo tako da smo veoma zabrinuti za svoju i budućnost naše djece. Poručimo, svi zajedno, nadležnima da je krajnje vrijeme da pokazu ličnu i institucionalnu odgovornost za ekonomsku situaciju u kojoj se nalazimo. Poručimo i pokažimo radnicima ’’Montavar-Metalca’’ da dijelimo njihovu sudbinu i da ih nećemo ostaviti da na pločniku ostave svoje zdravlje i živote", poručio je Čobeljić.

Bonus video: