Alter Modus ugostila polaznike prve Škole društveno odgovornog poslovanja

PR menadžer Alter Modusa, Jelena Damjanović Vidaković, navela je da ova organizacija društvenu odgovornost sprovodi prvo unutar kompanije, ka svojim zaposlenima, a potom i u relacijama sa ostalim ciljnim javnostima
95 pregleda 0 komentar(a)
Alter Modus, Škole društveno odgovornog poslovanja
Alter Modus, Škole društveno odgovornog poslovanja
Ažurirano: 28.09.2014. 11:37h

Mikrokreditna finansijska institucija Alter Modus ugostila je polaznike prve Škole društveno odgovornog poslovanja u Crnoj Gori i predstavila im načine na koje podržava svoje zaposlene i zajednicu.

Školu je u prethodnom periodu organizovao Centar za razvoj nevladinih organizacija (CRNVO), a Alter Modus izabran je kao jedno od preduzeća koje je prepoznato po svojim društveno odgovornim aktivnostima.

PR menadžer Alter Modusa, Jelena Damjanović Vidaković, navela je da ova organizacija društvenu odgovornost sprovodi prvo unutar kompanije, ka svojim zaposlenima, a potom i u relacijama sa ostalim ciljnim javnostima.

"Uvidjevši značaj društvene odgovornosti, u kontinuitetu nastojimo da pratimo i pravovremeno reagujemo na interese naših zaposlenih, klijenata i zajednice u kojoj poslujemo", kazala je Damjanović Vidaković.

Alter Modus je, kako je saopšteno, posljednjih godina finansijski podržao organizaciju brojnih preduzetničkih manifestacija, takmičenja za izbor najboljih biznis ideja srednjoškolaca i studenata, a zaposleni u kompaniji uvijek se dobrovoljno odazovu i humanitarnim akcijama drugih subjekata.

Damjanović Vidaković ističe da su posebno ponosni na projekat rekonstrukcije i ponovnog otvaranja vrtića u Starom Baru, koji je jedinstven primjer širenja društvene odgovornosti na partnere.

"Ovaj projekat uspio je zahvaljujući sinergiji javnih ustanova - škole i vrtića, nas kao finansijera projekta i naših klijenata koji su donirali svoj rad, vrijeme i umijeće, zbog čega je ovaj projekat možda i jedinstven takav primjer u našoj zemlji", saopštila je Damjanović Vidaković.

Prva Škola društveno odgovornog poslovanja okupila je 17 predstavnika preduzeća, nevladinih organizacija, poslovnih asocijacija i državnih institucija.

Iz CRNVO su saopštili da je, imajući u vidu aktivnosti Alter Modusa

Bonus video: