Ivanović: Proizvođači meda da prenesu iskustva na mlade

stakao je da Crna Gora nikada nije prozvela manje od 500 tona meda godišnje i da ovaj sektor poljoprivredne proizvodnje donosi pet miliona eura crnogorskom bruto domaćem proizvodu
142 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 26.09.2014. 18:40h

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Petar Ivanović poručio je proizvođačima meda da "ego i istoriju" ostave po strani i da se okrenu obrazovanju i budućnosti.

"Srećan sam što je 50 crnogorskih pčelara, koji su znali sve o pčelarstvu i prizvodnji meda, kada su se vratili iz Njemačke, shvatili su da ne znaju baš sve. Vaša iskustva treba da prenesete na mlade, bez kojih nema budućnosti pčelarstva”, kazao je Ivanović na manifestaciji “Podgorički dani meda".

Istakao je da Crna Gora nikada nije prozvela manje od 500 tona meda godišnje i da ovaj sektor poljoprivredne proizvodnje donosi pet miliona eura crnogorskom bruto domaćem proizvodu.

Predsjednik Udruženja pčelara Podgorice Radule Miljanić najavio da će do kraja godine biti završena Kuća meda za crnogorske pčelare, koja će sadržati pogon za preradu voska, savremeno pakovanje meda, izradu pčelinjih pogača, edukativni centar i prodajni i skladišni prostor.

Na ovogodišnjoj manifestaciji, 20. po redu, učestvovalo je oko 70 izlagača meda, mednih proizvoda i opreme za pčelasrtvo iz cijele Crne Gore.

Galerija

Bonus video: