Numanović: Položaj manjina u Crnoj Gori primjer u regionu

Ministar je, navodi se, naglasio da je poseban uspjeh kada je u pitanju stepen integrisanosti romske populacije
1 komentar(a)
Del Monako i Numanović, Foto: Vlada Crne Gore
Del Monako i Numanović, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 25.09.2014. 17:42h

Položaj manjinskih naroda u Crnoj Gori primjer je u regionu, jer ta populacija ima punu podršku države, saopšteno je nakon sastanka ministra za ljudska i manjinska prava Suada Numanovića i ambasadora Italije u Podgorici Vinćenca del Monaka.

Numanović je, kako je saopšteno iz Ministarstva, čestitao ambasadoru predsjedavanje Italije Evropskoj uniji (EU) i upoznao ga sa aktivnostima koje Ministarstvo sprovodi u oblastima zaštite i unapređenja osnovnih ljudskih prava i aktivnostima na putu ka EU i NATO-u.

„Numanović je predstavio položaj manjinskih naroda u Crnoj Gori koji je ocijenjen kao primjeran u regionu jer manjinski narodi uživaju punu podršku države Crne Gore i imaju jako kvalitetan institucionalni i zakonodavni okvir, što i oni sami prepoznaju“, kaže se u saopštenju.

On je, navodi se, naglasio da je poseban uspjeh kada je u pitanju stepen integrisanosti romske populacije, koja je, kako se dodaje, visoko na agendama i mnogo većim i razvijenijim državama nego što je Crna Gora.

„U procesu EU integracija oblast ljudskih prava ima izuzetno značajnu ulogu. Ambasador smatra vrlo bitnim da Crna Gora potpuno pripremljena treba da uđe u EU ne bi li se izbjegao euroskepticizam. Numanović je istakao da je naš cilj prevashodno da naši građani žive što bliže standardima života društava u EU“, kazali su iz Ministarstva.

Bonus video: