DF: Konjević da saopšti da li MUP može da garantuje bezbjednost

„Upravo danas, nakon nedavnog ubistva u Baru, bačena je eksplozivna naprava na Cetinju, a guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković imala je 18. septembra bliski susret prve vrste sa provalnikom čak u svojoj hotelskoj sobi boraveći na ekonomskom forumu u Miločeru“, kaže se u saopštenju Bojovića
0 komentar(a)
Bernar Kaznev, Raško Konjević, Foto: MUP
Bernar Kaznev, Raško Konjević, Foto: MUP
Ažurirano: 25.09.2014. 15:55h

Demokratski front (DF) pozvao je ministra Raška Konjevića da saopšti da li je Ministarstvo unutrašnjih poslova u stanju da građanima garantuje bezbjednost i koji klanovi u policiji dodatno destabilizuju bezbjedonosnu situaciju.

„Povodom spektakularnog odlaska ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića u Pariz da se susretne sa svojim kolegom, Bernarom Kaznevom, smatramo da je mnogo uputnije bilo da se okanio kurtoaznih posjeta i da se konačno pozabavio već odavno alarmantnim stanjem građanskog reda i mira u Crnoj Gori usljed sve većeg širenja kriminala i ataka na građane“, kazao je funkcioner DF-a Vladislav Bojović.

Kako je rekao, u DF-u smatraju da Konjević ništa nije učinio da u državi zavladaju red, mir, vladavina prava i sloboda kretanja, i da su mu zato prijatnije protokolarne posjete od rješavanja konkretnih problema.

„Upravo danas, nakon nedavnog ubistva u Baru, bačena je eksplozivna naprava na Cetinju, a guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković imala je 18. septembra bliski susret prve vrste sa provalnikom čak u svojoj hotelskoj sobi boraveći na ekonomskom forumu u Miločeru“, kaže se u saopštenju Bojovića.

Kako je ocijenio, takvi i slični primjeri idu u prilog zaključku da Crna Gora nije bezbjedna čak ni za njene visoke goste, a još manje za svoje građane.

„Kako se, konkretno, susret stranog državnog funkcionera s provalnikom sve mogao završiti, bolje je da i ne nagađamo. U svakom slučaju, ova nekolika najnovija flagrantna primjera govore u prilog tome kako crnogorski MUP „obezbjeđuje“ visoke strane zvaničnike u Crnoj Gori, i naše građane uopšte“, naveo je Bojović.

On je podsjetio da je potpredsjednik Vlade Duško Marković locirao problem bezbjedonosne prirode u Crnoj Gori zaključkom da je organizovani kriminal veliki problem države.

„Pa nek se Konjević zapita je li to poruka upućena i na njegovu adresu, i da li zbog toga s funkcije, koju pokriva, osjeća odgovornost, i u kojoj mjeri. Zbog svega navedenog, pozivam ga da javno saopšti građanima Crne Gore da li je MUP u stanju da im garantuje bezbjednost“, kazao je Bojović.

On je kazao da očekuje da ministar u svom obraćanju građanima jasno saopšti koji to klanovi u policiji Crne Gore dodatno destabilizuju, kako je rekao, ionako krhku bezbjedonosnu situaciju.

„I da li kod čelnih ljudi u MUP-u postoje spremnost i volja da se takvom ponašanju konačno stane na kraj“, zaključuje se u saopštenju Bojovića.

Bonus video: