Dio profesora fakulteta u Nikšiću ogradio se od pisma upućenog Vojvodić

Dekan Filozofskog fakulteta, Goran Barović, saopštio je da je izjave u ime tog fakulteta ovlašćen da daje isključivo dekan
233 pregleda 1 komentar(a)
Filozofski fakultet, Nikšić, Foto: Ivan Petrušić
Filozofski fakultet, Nikšić, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 25.09.2014. 15:08h

Grupa profesora sa Studijskog programa za crnogorski jezik i južnoslovenske književnosti ogradila se od otvorenog pisma koje je sa te fakultetske jedinice ranije upućeno rektorki Univerziteta Crne Gore (UCG), Radmili Vojvodić.

Druga grupa profesora je u utorak u otvorenom pismu ocijenila da je odluka Vlade o osnivanju Fakulteta za crnogorski jezik i književnost na Cetinju zasnovana isključivo na političkim motivima.

Profesori fakulteta u Nikšiću pitaju rektorku: Otkud podrška kvaziinstituciji na Cetinju

Rukovodilac Studijskog programa za crnogorski jezik i južnoslovenske književnosti, Branko Došljak, uputio je novi otvoreni dopis rektorki, u kome se navodi da profesori Zorica Radulović, Ljiljana Pajović-Dujović, Vesna Vukićević-Janković, Sonja Nenezić, Milodarka Tapavčević, Draško Došljak, Sanja Šubarić i Miloš Krivokapić ne stoje iza ranije upućenog otvorenog pisma.

Dekan Filozofskog fakulteta, Goran Barović, saopštio je da je izjave u ime tog fakulteta ovlašćen da daje isključivo dekan.

"Ovih dana u medijima su se pojavile izjave čije se autorstvo pripisuje profesorima Filozofskog fakulteta ili njegovih pojedinih studijskih programa. Obavještavamo crnogorsku javnost da Filozofski fakultet ne stoji iza tih izjava i molimo medije da ubuduće navedu konkretna imena njihovih autora", navodi se u saopštenju.

Bonus video: