U akciji davanja krvi učestvovalo 40 zaposlenih Telekoma

Kompanija se, kako je saopšteno, uključila u akciju Daj krv – spasi život!, u saradnji sa Centrom za transfuziju, imajući u vidu da je procenat dobrovoljnog davanja krvi u Crnoj Gori oko 2,5 odsto, dok je svjetski standard četiri do pet odsto
2 komentar(a)
KBC transfuzija krvi, Foto: Boris Pejović
KBC transfuzija krvi, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.09.2014. 13:49h

Oko 40 zaposlenih i članova menadžmenta crnogorskog Telekoma učestvovalo je danas u akciji dobrovoljnog davanja krvi.

Kompanija se, kako je saopšteno, uključila u akciju Daj krv – spasi život!, u saradnji sa Centrom za transfuziju, imajući u vidu da je procenat dobrovoljnog davanja krvi u Crnoj Gori oko 2,5 odsto, dok je svjetski standard četiri do pet odsto.

“Naše kolege su danas ponovo pokazale solidarnost i saosjećanje sa onima kojima je pomoć najpotrebnija, i to su vrijednosti za koje se istinski trudimo da njegujemo kao dio kompanijske kulture u crnogorskom Telekomu”, kaže se u saopštenju te komapanije.

Iz Telekoma su kazali da se nadaju da će insprisali druge kompanije i pojedince u Crnoj Gori da se priključe akciji.

Prema zvaničnim statistikama, svakom četvrtom čovjeku je neophodna transfuzija krvi u toku života.

Krv može dati svaka zdrava osoba, starosti od 18 do 65 godina, nakon obavljenog laboratorijskog i ljekarskog pregleda. Žene mogu davati krv tri puta, a muškarci četiri puta godišnje. Davanje krvi nije bolno i ne stvara naviku, traje pet do sedam minuta.

Ne postoji nikakav rizik za dobijanje bolesti, jer je cjelokupan pribor za uzimanje krvi sterilan i za jednokratnu upotrebu.

Bonus video: