LP i Udruženje paraplegičara dogovorili saradnju

Iz Liberalne partije podsjećaju da je Andrija Popović jedini poslanik koji se u Skupštini Crne Gore založio za zakonske izmjene koje bi olakšale svakodnevni život osoba s invaliditetom
0 komentar(a)
Udruženje paraplegičara, LP, Foto: Liberalna partija
Udruženje paraplegičara, LP, Foto: Liberalna partija
Ažurirano: 24.09.2014. 14:20h

Liberalna partija LP najavila je da će u okviru partije nastojati da formira odbor paraplegičara, odnosno grupu za osobe s invaliditetom, kako bi i ta populacija imala mogućnost da na drugačiji način, kvalitetnije akumuliše i afirmiše svoje potrebe.

Iz LP je saopteno da se predstavnik Udruženja paraplegičara Nebojša Miranović sastao sa predsjednikom LP Podgorice Jovanom Rabrenovićem, predsjednikom Mladih LP Podgorice Nikolom Obradovićem generalnim sekretarom partije Esadom Šainovićem i portparolom LPCG Ammarom Borančićem.

“Miranović je predstavnicima LP predočio probleme sa kojima se svakodnevno susreću paraplegičari u Glavnom gradu i Crnoj Gori i upoznao ih s aktivnostima koje sprovodi ova organizacija. On je predstavio mapu turističkih objekata i plaža koje su dopstupne osobama s invaliditetom i projekt stvaranja uslova za pristupačnost taksi vozila tim osobama. Predstavnici LP su podsjetili na opredjeljenje liberala da aktivno štite prava svih manjina i ugroženih građana i građanki”, piše u saopštenju.

Iz Liberalne partije podsjećaju da je Andrija Popović jedini poslanik koji se u Skupštini Crne Gore založio za zakonske izmjene koje bi olakšale svakodnevni život osoba s invaliditetom.

“Oni su se složili da Skupština mora što prije omogućiti nesmetan pristup i ulaz u zgradu paraplegičarima i osobama s invaliditetom kao ravnopravnim građanima koji bi poslanicima mogli direktno predstaviti svoje probleme”, zaključuje se u saopštenju LP.

Bonus video: