Udes na aerodromu Golubovci: Kolica za prtljag udarila u avion

Direktor Aerodroma Podgorica Dragan Milanović negirao je prvu informaciju ogorčenih putnika da je avion oštetio traktor prilikom utovara prtljaga
80 pregleda 0 komentar(a)
Embraer, Foto: Montenegro Airlines
Embraer, Foto: Montenegro Airlines
Ažurirano: 23.09.2014. 13:16h

Na Aerodromu Golubovci jutros je došlo do neobičnog udesa kada su kolica za prtljag udarila u Embraer 190 i oštetila motor koji se nalazi na krilu letjelice.

Let za Pariz koji je bilo planiran za 10 sati zbog toga je kasnio 40 minuta. Oko 70 putnika koji su trebali da otputuju ovim avionom, prebačeni na drugi avion Fokker 100, saopšteno je iz Montenegro Airlinesa.

Kako je javnost informisana, jutros je na podgoričkom aerodromu, udarom kolica za prevoz prtljaga Aerodroma Crne Gore, oštećen usisnik na motoru na novom avionu Montenegro Airlinesa Embraeru 190. Avion je bio parkiran na platformi ovog aerodroma i trebao je danas da saobraća po ustaljenom redu letjenja.

"Stručne službe su obavile uvidjaj na licu mjesta, nakon čega je avion sklonjen sa platforme. Stepen oštećenja motora, samog usisnika kao i povratak u saobraćaj zavisiće od stručnog nalaza Sektora tehničkog održavanja vazduhoplova Montenegro Airlinesa i od nalaza koji se mora pribaviti od proizvodjača ovog aviona", navodi se u saopštenju kompanije.

Direktor Aerodroma Podgorica Dragan Milanović negirao je prvu informaciju ogorčenih putnika da je avion oštetio traktor prilikom utovara prtljaga.

"Tokom noći i pred zoru bilo je veliko nevrijeme sa jakim udarima vjetra koji je odgurao kolica za prtljag koja su ostvarila kontakt sa avionom. Uviđaj će pokazati koliko je avion oštećen", kazao je Milanović.

Pošto je riječ o avionu koji je još pod garancijom ne smije se ništa preduzimati bez kontkata sa poizvođačem u Brazilu.

Embraer 190 kupljen je u maju u Brazilu i državnu kasu je koštao preko 30 miliona eura

Bonus video: