Podijeljeni besplatni udžbenici osnovcima u Beranama

Predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić sa saradnicima povodom početka školske 2018/2019. godine posjetio je Osnovnu školu "Vukašin Radunović" i tom prilikom prvacima poželio uspjeh povdom početka školovanja
241 pregleda 1 komentar(a)
Opština knjege udžbenici, Foto: Opština Berane
Opština knjege udžbenici, Foto: Opština Berane
Ažurirano: 03.09.2018. 14:34h

Opštine Berane je i ove godine obezbijedila je komplete udžbenika za sve osnovce sa područja opštine.

Kako je saopšteno iz Opštine, obuhvaćeno je oko 1.250 učenika, od prvog do devetog razreda, iz osam beranskih osnovnih škola, kojima su predstavnici Opštine uručili besplatne udžbenike.

Predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić sa saradnicima povodom početka školske 2018/2019. godine posjetio je Osnovnu školu "Vukašin Radunović" i tom prilikom prvacima poželio uspjeh povdom početka školovanja.

Predsjednik je komplete knjiga uručio prvacima, a besplatni udžbenici su obezbijeđeni za svih devet razreda.

Šćekić je poželio sreću prvacima, njihovim roditeljima i prosvjetnim radnicima u novoj školskoj godini.

"Mi već pet godina dajemo besplatne udžbenike, stvorili smo već neki kontinuitet. Budžetom obezbjeđujemo sredstva za nabavku udžbenika, smatramo da je to odgovaran odnos prema onima koji su za nas najznačajniji to su djeca. Očekujem da će broj djece koja idu u školu uvećavati, jer je to jedini pravi uspjeh za ovaj grad. Ove godine je upisano preko 300 učenika, taj broj se svake godine uvećava. Nadamo se da ćemo kroz socijalni program za majke sa troje i više djece obezbijediti značajna sredstva da pomognemo ljude u seoskom području. Na taj način nastojimo da popravimo natalitet i da ohrabrimo ljude da ostanu na selu", rekao dodao je Šćekić.

Direktor škole Milutin Golubović je kazao da je "ulaganje u djecu je prava investicija".

"Ne može biti promašeno jer će se dobro vratiti. Vidjeli smo da je ove godine upisano dosta djece, moja želja je da ih bude još više. Zahvaljujem se predsjedniku opštine Dragoslavu Šćekiću na donaciji udžbenika, ali i Ministartvu zdravlja i socijalnog staranja koji obezbjeđuju udžbenike za djecu iz porodica korisnika materijalnog obezbjeđenje", istakao je Golubović.

Predsjednik SO Berane Novica Obradović je bio u OŠ "Radomir Mitrović" gdje je poželio učenicima srećan početak nove školske godine, dok se direktor ove škole Radomir Jočić zahvalio Opštini na donaciji.

Sekretari, direktori, rukovodioci i službenici su obišli ostale osnovne škole, kao i područna odjeljenja istih, sa teritorije opštine.

Bonus video: