Ulice u Petrovcu opet bile pretvorene u bujične potoke

Ovo je treća po redu poplava grada u proteklih 20 dana, a da je stanje alarmantno u gradu, potvrđuje i to da svaka iole ozbilnija kiša poplavi Petrovac
63 pregleda 9 komentar(a)
Ažurirano: 21.09.2014. 10:42h

Petrovac je ponovo preživio pravu apokalipsu, nakon što je olujni talas praćen obilnim padavinama sinoć ponovo paralisao cijeli grada, a gradske ulice pretvorio u bujične potoke.

Ovo je treća po redu poplava grada u proteklih 20 dana, a da je stanje alarmantno, potvrđuje i to da svaka iole ozbilnija kiša poplavi Petrovac.

Da je sistem atmosferske kanalizacije loš, te da je gradnja uzurpirala prirodne kanale, kojima je voda oticala u more, mještani su još u petak veče prilikom osnivanja Mjesne zajednice ukazali, navodeći da se mora nešto hitno raditi, jer slijedi zimski period, koji ne smiju dočekati sa neriješenim problemom.

Ozbiljan problem je i to što su bukvalno terase vikend stanova u dijelu Petrovca iznad Doma zdravlja izgrađene na samom potoku, što je prema riječima Petrovčana osnovni problem, što je ključni kanala van funkcije, a voda umjesto njim ide gradskim ulicama, noseći sa sobom zemlju, šljunak.

Fotografije od sinoćnjeg nevremena čitaoca "Vijesti" ukazuju da je Petrovaca i dalje u velikom haosu, kada je riječ o atmosferskoj kanalizaciji.

Galerija

Bonus video: