Besplatan prevoz za učenike

Pravo na ovu vrstu pomoći imaju roditelji koji imaju dvoje ili više djece, a čija su primanja ispod prosjeka u državi, kao i korisnici materijalnog obezbjeđenja porodice
52 pregleda 1 komentar(a)
OŠ “Boško Strugar” u Ulcinju, Foto: Samir Adrović
OŠ “Boško Strugar” u Ulcinju, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 20.09.2014. 18:05h

Za materijalno najugroženije đake koji koriste javni prevoz do škole, Opština Herceg Novi ove godine izdvojiće 15.000 eura.

Za pomoć se prijavilo 55 osnovaca i srednjoškolaca, među njima i 20 učenika koji svakodnevno putuju u srednju školu u Kotor.

Pravo na ovu vrstu pomoći imaju roditelji koji imaju dvoje ili više djece, a čija su primanja ispod prosjeka u državi, kao i korisnici materijalnog obezbjeđenja porodice.

Iz Sekretarijata za duštvene djelatnosti Hervceg Novog najavili su da će do 15. oktobra biti raspisan Konkurs za dodjelu studentskih stipendija za studijsku 2014/15. godinu.

Prošlu školsku godinu je ovu stipendiju dobijalo 36 studenata iz Herceg Novog.

Pored toga, besplatan prevoz učenika do osnovnih škola u gradu počeće prvog oktobra - dogovoreno je juče na sastanku predsjednika Opštine Ulcinj Fatmira Đeke sa direktorima osnovnih škola sa područja najjužnijeg grada u Crnoj Gori.

Projekat, koji je pionirski u Ulcinju, košta oko 90 hiljada eura, ali Opština računa na pomoć nadležnog ministarstva. Svoje obaveze preuzeli su i direktori škola.

Bonus video: