U Kotor uplovio "zeleni brod": Megakruzer Mein Schiff 3

Posjeduje 1.253 hiljade putničke kabine, brojne restorane, barove i bazene kao i preko 1.700 kvadrata prostora za sport i rekreaciju
0 komentar(a)
Mein Schiff 3, Foto: Wikipedia
Mein Schiff 3, Foto: Wikipedia
Ažurirano: 17.09.2014. 10:16h

U Kotor je jutros uplovio najnoviji megakruzer Mein Schiff 3, njemačke kompanije TUI Cruises dovezavši 2.590 putnika i više od hiljadu članova posade.

Ovaj "zeleni brod", kako ga još zovu zbog najnovije tehnologije primijenjene u pogonu, koji ispunjava najmodernije ekološke zahtjeve, uploviće u toku ove nautičke sezone još dva puta, 1. i 15. oktobra, saopšteno je agenciji Mina-business iz Luke Kotor.

Prema riječima direktora Luke Kotor, Vasilija Kusovca, Mein Schiff 3, između ostalog, filtrira izduvne gasove i balastne vode i sa njega je gotovo nemoguće zagađenje mora, pa će se ovom i sličnim brodovima pružati povoljnosti kako bi što češće dolazili.

Mien Schiff 3, čija je gradnja koštala 360 miliona eura, iz finskog brodogradilišta STX Finland izašao je 22. maja ove godine, a u Kotor je prvi put na svom premijernom putovanju stigao 9. jula, nakon čega je dolazio više puta.

Brod je dugačak 293, širok 36 metara i ima oko 99530 bruto registarskih tona.

Posjeduje 1.253 hiljade putničke kabine, brojne restorane, barove i bazene kao i preko 1.700 kvadrata prostora za sport i rekreaciju.

Nakon Kotora popodne nastavlja putovanje ka Brindiziju.

Bonus video: