Mugoša: Licence utvrdili po statutu

Odluku o visini naknada donio je Izvršni odbor, na sjednici 16. aprila, rekao je predsjednik Komore
198 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Mugoša, Foto: Boris Pejović
Aleksandar Mugoša, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 04.09.2018. 19:10h

Predsjednik Ljekarske komore Aleksandar Mugoša demantovao je da su cijene mjesečne članarine i izdavanja licenci ljekarima poskupili bez odluke Skupštine.

On je saopštio da je odluku o visini naknade za članarinu, upis i izdavanje licence za rad doktorima medicine donio Izvršni odbor, 16. aprila, na šta, kako je rekao, ima ovlašćenje po Statutu Komore iz 2011.

Mugoša je saopštio da su neistiniti navodi predsjednika Sindikata zdravstva pri Uniji slobodnih sindikata, Vladimira Pavićevića, da je odluke o visini naknada donio Izvršni odbor, koji po Statutu na to nema pravo.

"Odluku o visini naknada donio je Izvršni odbor, na sjednici 16. aprila... na osnovu člana Statuta 23 stav 1 alineja 16, koji glasi ‘Izvršni odbor - donosi cjenovnik usluga Komore’, što je dokaz da je izjava Pavićevića tendenciozna neistina...”, saopštio je Mugoša.

Pavićevi tvrdi da po važećem Statutu, koji je kasnije stupio na snagu, Skupština kao organ sa najvećim legitimitetom usvaja odluke o visini naknada. “Ja i dalje smatram da tu odluku treba da donese Skupština, koja broji 53 delegata”, rekao je.

"Vijesti” su ranije objavile da je cijena mjesečne članarine ljekarima porasla sa pet na osam, a cijena za obnovu licence sa 50 na 80 eura. Mugoša je kazao, kako su prenijeli sagovornici “Vijestima”, da su cijene porasle zbog povećanih troškova Komore, koji se prvenstveno odnose na finansiranje brojnih projekata...

Bonus video: