Veljović obećao podršku Sindikatu Uprave policije

"Rješavanje stambenih i drugih socijalno – ekonomskih pitanja službenika policije jedan od preduslova za pružanje kvalitetnog odgovora policijskih službenika prema povjerenim poslovima i zadacima", ocijenio je Veljović
124 pregleda 2 komentar(a)
Veselin Veljović, Sindikat Uprave policije, Foto: Mup.gov.me
Veselin Veljović, Sindikat Uprave policije, Foto: Mup.gov.me
Ažurirano: 04.09.2018. 17:44h

Menadžment Uprave policije (UP) podržaće Sindikat u rješavanju radno pravnih, statusnih i socijalno – ekonomskih pitanja policijskih službenika.

To je zaključeno na sastanku direktora UP Veselina Veljovića i njegovih saradnika sa predsjednikom Sindikata Mladenom Šuškavčevićem i članovima Predsjedništva te radničke organizacije.

Sastanak je, kako je saopšteno iz policije, održan povodom sugestija Sindikata o načinu i adekvatnosti ostvarivanja prava policijskih službenika u vezi sa njihovim radnim i statusnim pravima i obavezama koje treba da budu utvrđene novim Predlogom Zakona o unutrašnjim poslovima.

Navodi se da je Veljović ponovio da menadžment UP podržava sindikalne napore na poboljšanju uslova rada i sveukupnog položaja policijskih službenika.

"Rješavanje stambenih i drugih socijalno – ekonomskih pitanja službenika policije jedan od preduslova za pružanje kvalitetnog odgovora policijskih službenika prema povjerenim poslovima i zadacima", ocijenio je Veljović.

Konstatovano je da je u rješavanju pitanja od važnosti za policijske službenike, a koje tretira Sindikat UP, osim obostrane spremnosti za saradnju, neophodno održanje povjerenja i razumijevanja Sindikata i menadžmenta policije, uz potrebu očuvanja jedinstva Sindikata i rješavanja svih tekućih pitanja dijalogom.

"Kako bi sugestije Sindikata u cilju adekvatne sindikalne zaštite policijskih službenika bile razmotrene i sagledane na sveobuhvatan način, Sindikat će Veljoviću dostaviti presjek stanja i predloženih rješenja koja se tiču pitanja od važnosti za rad i funkcionisanje policijskih službenika, a kojima se regulišu njihova radna i statusna prava i obaveze“, kaže se u saopštenju.

Ti predlozi će, kako se dodaje, u propisanoj proceduri biti prezentovani Vladi.

"Naglašeno je da sve buduće planirane akcije i aktivnosti Sindikata treba da budu transparentne i da se o njima pravovremeno mora informisati članstvo Sindikata“, navodi se u saopštenju.

Zaključeno je da je neophodno intenzivirati aktivnosti na poboljšanju uslova rada i povećanju standarda i kvaliteta života svih policijskih službenika, u svim segmentima kojima se bavi Sindikat UP, kao i da će Sindikat u tome imati podršku menadžment.

Bonus video: