Bogdanović najavio forum o saradnji sa privrednicima iz Jordana

Bogdanović je na sastanku sa Biltajiem u Jordanu predstavio investicione potencijale Cetinja
1 komentar(a)
Bogdanović i Biltaji u Jordanu, Foto: Prijestonica Cetinje
Bogdanović i Biltaji u Jordanu, Foto: Prijestonica Cetinje
Ažurirano: 14.09.2014. 14:32h

U Crnoj Gori bi do kraja godine trebalo da bude organizovan forum o privrednoj saradnji, čiji će gosti biti privrednici i najistaknutiji investitori iz Jordana, saopštili su gradonačelnici Prijestonice Cetinje Aleksandar Boganović i Amana Akel Biltaji.

Bogdanović je na sastanku sa Biltajiem u Jordanu predstavio investicione potencijale Cetinja, a najviše pažnje posvećeno je temama iz oblasti privrede, odnosno uspostavljanju saradnje u toj sferi između dva grada.

Bogdanović je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, upoznao Biltaija sa već iskazanim interesovanjem jordanske kompanije Al Qamer za ulaganje na području biznis zone u gornjem „Obodu“.

“U tom pogledu, Biltaji je podržao tu ambiciju, navodeći da će i sam preporučiti Cetinje kao lokaciju koja investitorima nudi brojne podsticaje”, navodi se u saopštenju.

Bogdanović se sastao i sa savjetnikom kralja Jordana, Munder Hadadinom, koji je ohrabio tu investiciju. On je naveo da investicioni potencijali jordanskih kompanija pružaju mogućnost značajnijih ulaganja i na prostoru jugoistočne Evrope.

Bogdanović, koji u Jordanu boravi na poziv tamošnjih državnih i privrednih subjekata, razgovarao je i sa predstavnicima više značajnih kompanija pri čemu im je predstavio mogućnosti investiranja u biznis zonama na Cetinju.

Bonus video: