"Dani zdrave hrane": Najbolje prolaze med i maslinovo ulje

55 pregleda 0 komentar(a)
Dani zdrave hrane, Foto: Savo Prelević
Dani zdrave hrane, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.09.2014. 14:44h

Manifestacija "Dani zdrave hrane" okupila je danas preko 50 izlagača koji su u šoping centru "Mall of Montenegro" posjetiocima nudili med, maslinovo ulje, sušeno voće, džemove...

Direktor firme "Đoković", koja je u saradnji sa šoping centrom i udruženjem roditelja "Pčelica" organizovala manifestaciju, Velimir Đoković kazao je da su svi proizvodi izloženi na 35 štandova.

Objasnio je da prvu grupu izlagača čine crnogorski pčelari i maslinari, drugu udruženja kao što su Udruženje pčelara Podgorica i "Organic Montenegro", a treću uvoznici i distributeri zdrave hrane.

U okviru manifestacije Dječiji edukativni centar "Pčelica" jutros je organizovao kreativnu i takmičarsku radionicu za najmlađe, na temu značaja zdrave ishrane, za koju se prijavilo oko 100 mališana.

Organizatori su za 19 časova najavili i predavanje "Proizvodnja ekološke hrane", ali i učešće zdravstvenih organizacija koje će da ponude besplatno mjerenje krvnog pristiska i šećera u krvi.

Manifestacija se održava po treći put, a posjetioci i kupci "MalL of Montenegra" i sjutra mogu da degustiraju i kupuju zdrave proizvode.

Bonus video: