Budva: Stanovi za 30 porodica

Opština Budva godinama unazad predano radi da bude aktivna u pomaganju svojim sugrađanima da riješe svoju stambenu problematiku, kazao je Rađenović
2 komentar(a)
stanovi, Budva, Foto: Vuk Lajović
stanovi, Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 12.09.2014. 13:34h

Gradonačelnik Budve Lazar Rađenović uručio je ključeve od stanova u novoizgrađenoj zgradi solidarsnosti u nasleju Lazi za 30 porodica koje su protelih decenija bile smještene u trošnim montažnim barakama preko na kod kamionske pijace na zaobilaznici, zemlji u vlasništvu Montenegroprometa.

Preseljenje ovih porodica u komforne stanove, koje je u na opštinskom placu u naselju Lazi izgradila kompanija „Boživić“ za šta je lokalna uprava izdvojila 1.7 miliona eura.

Krajem prošle godine rađenović je uručio ključeve za 11 porodica, takođe socijalnih slučajeva koje su živjele u barakama preko puta Akademije znanja, a nakon što je opštinska komisija izvršila rangiranje, stmabeno su obazbijeđene još 30 porodica.

„Danas sigurno imamo jedan od ljepših trenutaka u našem poslu, kada krunu jednog rada puno kolega iz opštine Budva predstavljamo kroz dodjelu stambenih prostora svima vama, kao naših dragih sugrađanima. Naročito nam je to važno, jer znamo da ste dugo godina živjeli u veoma neuslovnim prostorima. Opština Budva godinama unazad predano radi da bude aktivna u pomaganju svojim sugrađanima da riješe svoju stambenu problematiku. Ovo je najkonkretnij iprojekat, jer je lokalni budžet bio investitor i u ova dva objekta uložio 1, 7 miliona eura, prošle godine zbrinuo 11 porodica. Danas sa zadovoljstvom dodjeljujemo 30 ključeva, predajemo 30 stambenih jedinica i nadam se, činimo bolji kvalitet života za 30 porodica, koji sa nama dijele životu Budvi svih ovih godina“, kazao je Rađenović.

Predsjednik Odbora direktora Crnogorskog Fonda za solidarno stambenu izgradnju Danilo Popović, koji je prisustvovao svečanosti, podsjetio je da je Budva među rijetkim opštinama, koja kroz program izgradnje zgrada solidarsnost zajedno sa tim Fondom, je uspjela da stambeno obezbijedi gotovo 330 porodica.

„Ovaj način zbrinjavanja porodice jedinstven je način i ja mislim, u ovom momentu najbolji način. Onaj ko je riješio stambeno, riješio je i socijalno pitanje. Zato je i naša želja da pomognemo svima u Crnoj Gori, ne samo u Budvi, da pomognemo ljudima i nasjeveru i u sredipšnjem dijelu Crne Gore i na jugu. Mi sa opštinom Budva sarađujemo već 10 godina i to je najkvalitetniji vid saradnje, i za ovih desetak godina napravili smo preko 300 stanova. Odnosno biće završeno do polovine sledeće godine oko 326 stanova. To nije mala brojka za broj stanovnika i za veličinu opštine kao što je Budva. Ali, da nije bilo želje i potpore od lokalne samouprave, na čelu sa predsjednikom, bivšim Rajkom Kuljačom, a sada i predsjednikom Lazarom Rađenovićem, taj projekat se ne bi završio. Početkom sledeće godine trebalo bi da počnemo jedan stambeni objekat da radimo u Petrovcu“ kazao je Popović.

.

Bonus video: