Saobraćaj se zbog kruzera preusmjerava preko Trojice

Razlog je, prema nezvaničnim informacijama iz policije, rasterećenje tog putnog pravca koji se račva ka Budvi i Tivtu, a dalje trajektom prema Herceg Novom
0 komentar(a)
kruzeri Kotor, Foto: Savo Prelević
kruzeri Kotor, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.09.2014. 12:55h

Saobraćaj ispred tunela Vrmac sa tivatske strane dijelom se, u posljednje vrijeme, usmjerava preko prevoja Trojica zbog gužvi prilikom boravka kruzera u Kotoru.

Razlog je, prema nezvaničnim informacijama iz policije, rasterećenje tog putnog pravca koji se račva ka Budvi i Tivtu, a dalje trajektom prema Herceg Novom.

Takođe, važan razlog je i izuzetno sporo kretanje kilometarske kolone i neminovno duže zadržavanje vozila u tunelu koje je zbog izduvnih gasova potencijalno opasno, posebno za putnike u automobilima koji nemaju klima uređaje.

Znatna opasnost je izražena u vrijeme kada ne funkcioniše ventilacioni sistem tunela.

Usmjeravanje preko Trojice realizuje se i danas, kada je kruzerima Ventura i Novi Amsterdam u Kotor stiglo ukupno 5,19 hiljada putnika i 2,04 hiljade članova posade, a prema riječima učesnika u saobraćaju, od Tivta do Kotora se putuje i do sat i po.

Iz Luke Kotor je saopšteno da je na Venturi 3,1 hiljada putnika i 1,18 hiljada članova posade, a na Novom Amsterdamu 2,09 hiljada putnika i 864 člana posade. Oba broda pojedinačno dugi su preko 285 metara.

Većina pristiglih brodovima obilazi Stari grad, a u regulisanju saobraćajne gužve koja se stvara posebno prilikom prelaska putnika preko gradske rive, angažovano je više policajaca.

U popodnevnim satima kruzeri isplovljavaju ka Krfu.

Bonus video: