U utorak dodjela Ozonske nagrade

Ovogodišnji laureati za dodjelu Ozonske nagrade su predstavnik medija i nevladinog (NVO) sektora u Crnoj Gori
0 komentar(a)
Ozonski omotač, Foto: Shutterstock
Ozonski omotač, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 12.09.2014. 11:42h

Međunarodni dan zaštite ozonskog omotača biće obilježen u utorak, a na svečanosti će biti uručena priznanja dobitnicima Ozonske nagrade.

Ovogodišnji laureati za dodjelu Ozonske nagrade su predstavnik medija i nevladinog (NVO) sektora u Crnoj Gori.

Pojašnjeno je da su se kriterijumi za nominaciju predstavnika medija za nagradu, zasnivali na procjeni napora koji je određeni predstavnik medija uložio u pokrivanju teme zaštite ozonskog omotača i cjelokupnog stanja životne sredine u Crnoj Gori.

Druga nagrada koja se dodjeljuje predstavniku NVO sektora, odnosila se na njihove napore u predstavljanju i korišćenju novih tehnologija u građevinarstvu, koje doprinose očuvanju životne sredine, borbi protiv klimatskih promjena, i samim tim i zaštiti ozonskog omotača.

„Nakon ceremonije dodjele Ozonskih nagrada, gosti će biti u prilici da vide predstavu u režiji Ane Vukotić, istaknute crnogorske pozorišne rediteljke. Sama predstava će na umjetnički način prikazati uticaj oštećenja ozonskog omotača na životnu sredinu“, najavljeno je iz Agencije.

Najavaljeno je da će za zainteresovane biti obezbijeđen materijal sa informacijama o ozonskom omotaču i njegovoj zaštiti, letak sa nazivom Ozonski omotač - čuvar života na Zemlji.

Bonus video: