U petak kiša i pljuskovi, ciklon stiže u Boku

U naredna tri dana iz Hidrometeorološkog zavoda najavljuju nestabilno vrijeme, praćeno pljuskovima i grmljavinom
0 komentar(a)
kišobran, kiša, Foto: Shuterstock
kišobran, kiša, Foto: Shuterstock
Ažurirano: 11.09.2014. 15:41h

U južnim i centralnim predjelima Crne Gore u petak se očekuje jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, naročito u noćnim i jutarnjim satima lokalno se očekuju obilnije količine padavina.

Vjetar će biti mjestimično umjeren do pojačan, južnih smjerova. U sjevernim predjelima, ujutru niska oblačnost, tokom dana promjenljivo oblačno, povremeno sa kišom, a ponegdje je moguć i pljusak praćen grmljavinom.

Vjetar umjeren do pojačan na udare veoma jak, južnih smjerova.

Jutarnja temperatura vazduha od 11 do 19, najviša dnevna od 15 do 25 stepeni.

Ciklonska aktivnost, koja se sa zapada Evrope spušta u pravcu Slovenije i Hrvatske, usloviće narednih dana nestabilne vremenske prilike na području Crne Gore, posebno u Boki.

U naredna tri dana iz Hidrometeorološkog zavoda najavljuju nestabilno vrijeme, praćeno pljuskovima i grmljavinom.

Za našu zemlju evropski Meteoalarm je izdao žuto i narandžasto upozerenje, što znači da možemo očekivati opasne vremenske prilike, odnosno jaku kišu i pljusak do 70 litara po metro kvadratnom, praćen grmljavinom i jakim udarima vjetra, prenosi Radio Jadran.

Iz JP Komunalno stambeno u Herceg Novom kazali su Radiju Jadran, da u toku protekle noći nijesu imali poziva, a jutros su radnici ovog preduzeća čistili nanose sa puteva i uklanjali stabla na Toploj III.

Direktor JP Komunalno Stambeno Boris Seferović, zajedno sa načelnicima službe spasavanja Brankom Mitrovićem i komunalne policije Zoranom Bijelićem, na sastanku Koordacionog odbora u Opštini usaglasili su obaveze i raspodjelili odgovornosti za otklanjanje posljedica opasnog nevremena, koje „prijeti" primorju u narednim danima.

Poboljšanje vremena od subote

Meteorolog Dušan Pavićević kazao je da se od subote očekuje prestanak padavina i poboljšanje vremenskih uslova.

“Ovih dana nas očekuje veoma nestabilno vrijeme, pogotovu na sjeveru Crne Gore, gdje će biti pljuskvoi i grmljavine, dok se od subote očekuje poboljšanje vremena i porast temperature”, kazao je Pavićević.

Detaljnu vremensku prognozu možete pogledati u našem Meteo Centru

Bonus video: