Svečanost povodom suneta: "Čast, pažnja i zahvalnost muškoj djeci"

"Donatori iz Turske su obezbijedili posebne poklone bicikle, ručne satove, Kurane i novčanice u iznosu od po 10 eura", kazao je Burdžović
1057 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 11.09.2014. 12:25h

Bjelopoljski Odbor Islamske zajednice, u saradnji sa asocijacijom udruženja iz Turske "Prijatelji Sandžaka", organizovao je sinoć u Centru za kulturu proslavu povodom kolektivnog suneta obrezivanja oko 60 mališana muslimaske vjeroispovijesti iz Bijelog Polja i Pljevalja.

Prije svečanosti, dječaci obučeni u svečana sunetska odijela, okupili su se sa roditeljima ispred gradske džamije.

Glavni imam Enis Burdžović je kazao da je ovo prilika da se obnovi stari običaj i da se muškoj djeci koja su se odvažila na ovaj važni vjerski obred, ukaže čast, pažnja i zahvalnost.

"Donatori iz Turske su obezbijedili posebne poklone bicikle, ručne satove, Kurane i novčanice u iznosu od po 10 eura", kazao je Burdžović.

Poklone djeci u prepunoj sali Centra za kulturu uz ostale donatore, uručio je predsjednik udruženja "Prijatelji Sandžaka", Salih (Hadžifejzović) Akgulu, koji je čestitao mališanima i obećao nastavak ovakvih susreta.

U ime Odbora Islamske zajednice Burdžović je uručio donatorima zahvalnice, a u svečanom dijelu programa je učestvovao i hor ilahija iz Bijelog Polja.

Galerija

Bonus video: