Žabljak: Otvorena novoizgrađena sportska dvorana

Govoreći o ovoj investiciji Đukanović, Gašparič i Vukićević istakli su da je sa završetkom ovog objekta Žabljak kapitalno poboljšao turističko sportsku ponudu
141 pregleda 2 komentar(a)
Žabljak, Milo Đukanović, Foto: Obrad Pješivac
Žabljak, Milo Đukanović, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 10.09.2014. 15:31h

Predsjednik Vlade Milo Đukanović, ambasador republike Slovenije u Crnoj Gori Vladimir Gašparič i predsjednik Opštine Žabljak Veselin Vukićević otvorili su danas novoizgrađenu sportsku dvoranu na Žabljaku.

Ovaj sportsko turistički objekat, sa opremanjem koštao je 2,87 miliona eura i građen je partnerski pri čemu je Crna Gora učestvovala sa 55 a republika Slovenija sa 45 posto tog novca. Učešće Opštine je obezbjeđenje lokacije i oslobađanje plaćanja naknada za komunalno opremanje zemljišta.

Objekat, bruto površine 3,155 kvadrata sadrži u prizemnom dijelu teren koji zadovoljava sve međunarodne standarde za odigravanje rukometnih, košarkaških i odbojkaških utakmica pred gledalištam sa 548 mjesta za sjedenje. Tu su i službene i sanitarne prostorije, ambulanta kao i prateće i tehničke prostorije.

Na spratu je izgrađena kuglana sa četiri trake, ekonomske prostorije, kafe bar i kancelarije.

Govoreći o ovoj investiciji Đukanović, Gašparič i Vukićević istakli su da je sa završetkom ovog objekta Žabljak kapitalno poboljšao turističko sportsku ponudu i da predstoji iznalaženje modaliteta kako da dvorana bude održiv objekat.

Svečanom činu prethodio je radni sastanak premijera i ministara Petra Ivanovića i Miodraga Gvozdenovića sa predstavnicima lokalne samouprave što je premijer ocijenio dodatnom pažnjom razvolju durmitorskog područja.

"Prepoznali smo izdašan razvojni potencijal u turizmu, poljoprivredi i šumarstvu što je razvojna šansa koja do sada iz raznih razloga nije korišćena , a što je na neki način i dobro jer su sačuvani potencijali. Razvojne pretpostavke su uglavnom urađene. Kvalitetan put, vodovodna mreža, prečistač otpadnih voda i napredovanje u razvoju poljoprivrede gdje se moraju unaprijediti prerađivački kapaciteti. Dvorana je dodatni imput sportsko turističkom razvoju i moram izraziti zahvalnost za doprinos državi Sloveniji koja je samo na Žabljaku do sada investirala preko tri miliona eura", kazao je Đukanović.

Predsjednik opštine Veselin Vukićević je kazao da po svim pitanjima pa i po pitanju dvorane mora se raditi pametno da bi se i u buduće bilo u fukciji, pri čemu će se koristiti iskustva drugih. Nadovezao se ambasador Gašparič i dodao da je potreban efikasan menadžment i ponudio slovenačka iskustva i spremnost da pomognu.

Bonus video: