Mustafić: Ideje Igmanske inicijative zaslužuju punu podršku

Igmanska inicijativa je krajem 2013. godine započela projekat "Slobodno kretanje radne snage između država potpisnica Dejtonskog sporazuma uz primjenu nordijskog modela saradnje"
0 komentar(a)
Suljo Mustafić, Igmanska inicijativa, Foto: Skupština Crne Gore
Suljo Mustafić, Igmanska inicijativa, Foto: Skupština Crne Gore
Ažurirano: 10.09.2014. 09:58h

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Suljo Mustafić primio je delegaciju Igmanske inicijative, u kojoj su bili Branko Lukovac, kopredsjednik Igmanske inicijatve za Crnu Goru, Aleksandar Popov, kopredsjednik Igmanske inicijative za Srbiju, Vehid Šehić, kopredsjednik Igmanske inicijative za BiH, Tanja Bakalbašić, koordinatorka projekta za Crnu Goru i Branislav Radulović, član Senata Državne revizorske institucije Crne Gore i ekspert Igmanske inicijative.

"Kopredsjednici Igmanske inicijative su upoznali Mustafića sa izvještajima eksperata iz projekta osvrćući se na probleme i preporuke za sve četiri države.Takođe , oni su predstavili programe rada za budući period, u kojem je posebno naglašena zajednička potreba da se afirmiše jačanje regionalnih veza i saradnje na projektima koji bi olakšali život građana na ovom području", navodi se u saopštenju iz Mustafićevog kabineta.

Igmanska inicijativa je krajem 2013. godine započela projekat "Slobodno kretanje radne snage između država potpisnica Dejtonskog sporazuma uz primjenu nordijskog modela saradnje", a bavi se i inegracijom i uključivanjem što većeg broja organizacija koje se bave ovim ili sličnim problemima.

"Igmanska inicijativa je jedna od važnijih regionalnih inicijativa koja je među prvima pokrenula vise od deceniju proces saradnje i uspostavljanja pokidanih veza država u regionu. Pitanja kojima se Igmanska inicijativa bavila i probleme na čijim rešavanjima je radila veoma su bila važna i u prethodnom periodu, a isto tako i danas su značajna, i za države i građane u regionu. S toga ideje inicijative koje se razmatraju na vašim sesijama su vrlo ozbiljne i zaslužuju punu podrška", kazao je Mustafić..

Razgovarano je i o inicijativama koje bi išle u pravcu rješavanja problema obrazovanja ,statusa studenata, nostrifikacije diploma, kao i o modelima regulisanja svojinsko pravnih odnosa građana sve četiri zemlje.

Bonus video: