Baden-Virtemberg ponudio Crnoj Gori obuku pravosudnog kadra i državnih službenika

"Marković je naglasio da su prioriteti Vlade Crne Gore pozivnica za NATO do kraja naredne godine i progres na putu ka Evropskoj uniji"
1 komentar(a)
Baden Virtemberg, Duško Marković, Foto: Vlada Crne Gore
Baden Virtemberg, Duško Marković, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 09.09.2014. 16:41h

Pokrajina Baden-Virtemberg spremna je da pruži ekspertsku podršku Crnoj Gori u procesu reforme pravosuđa i jačanju administrativnih kapaciteta, saopštio je ministar te pokrajine, Peter Fridrih u razgovoru sa crnogorskim ministrom pravde, Duškom Markovićem.

Marković je, kako je saopšteno iz Ministarstva pravde, upoznao Fridriha sa preduzetim aktivnostima i planiranim mjerama u oblasti reforme pravosuđa, borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala i jačanja ljudskih prava i osnovnih sloboda.

"Marković je naglasio da su prioriteti Vlade Crne Gore pozivnica za NATO do kraja naredne godine i progres na putu ka Evropskoj uniji", kaže se u saopštenju.

Fridrih je, kako se navodi, Crnoj Gori ponudio konkretne modele saradnje, sa naglaskom na mogućnosti obuke crnogorskog pravosudnog kadra i državnih službenika, kroz projekte njemačkih fondacija i univerziteta i specijalne programe za jačanje administrativnih kapaciteta.

"Oboistrano je izraženo zadovoljstvo crnogorsko-njemačkom policijsko-tužilačkom saradnjom u međunarodnim akcijama borbe protiv organizovanih kriminalnih grupa, u kojima je naša policija ostvarila značajne rezultate", dodaje se u saopštenju.

Bonus video: