Bošković: Crna Gora će trajno riješiti pitanje raseljenih

On je istakao da se po pitanju trajnog rješavanja statusa raseljenih osoba, a posebno Roma, intezvno radi
2 komentar(a)
Ministarstvo rada i socijalnog staranja, Igmanska inicijativa, Foto: Ministarstvo rada i socijalnog staranja
Ministarstvo rada i socijalnog staranja, Igmanska inicijativa, Foto: Ministarstvo rada i socijalnog staranja
Ažurirano: 09.09.2014. 15:09h

Tokom današnjeg susreta ministra rada i socijalnog staranja Predraga Boškovića i predstavnika Igmanske inicijative iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske razgovarano je o slobodi kretanja radne snage i rješavanju stambenih pitanja raseljenih Roma.

"Ministar Bošković je upoznao sagovornike sa trenutnom situacijom na tržištu rada, ističući da su na sezonskim poslovima uglavnom radno angažovani radnici iz zemalja regiona i da su prioriteti Vlade jačanje konkurentnosti domaće radne snage i borba protiv rada na crno", saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

On je istakao da se po pitanju trajnog rješavanja statusa raseljenih osoba, a posebno Roma, intezvno radi.

"Primjenom principa dobrovoljnog povratka u zemlju porijekla, posebno Republiku Kosovo, gdje se juče 12 porodica vratilo u opštinu Klina, i integracijom u crnogorsko društvo, ali i izgradnjom stambenih objekata, kroz Regionalni stambeni program, Crna Gora će trajno riješiti pitanje raseljenih", istako je Bošković.

Predstavnik Igmanske inicijative iz Srbije Aleksandar Popov je istako da je Crna Gora uzor zemljama regiona po pitanju vođenja brige i rješavanja pitanja raseljenih osoba.

"Sagovornici su se saglasili da bi sistemski pristup i saradnja četiri zemlje u rješavanju rada na crno, posebno u toku turističke sezone, bila od posebnog značaja u iskorijenjivanju ove pojave" piše u saopštenju Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Bonus video: