Osude zbog prijetnji stečajnog upravnika upućene predstavniku Gornjeg Ibra

Klimenta je ranije kazao da je nezakonito prodat dio Gornjeg Ibra u mjestu Koljeno, iako je firma u stečaju, a nije urađena ni parcelacija ni konkurs o prodaji, a ujedno je uknjiženo u katastar na nezakonit način
0 komentar(a)
Gornji Ibar protest, Foto: Aida Skorupan
Gornji Ibar protest, Foto: Aida Skorupan
Ažurirano: 09.09.2014. 12:37h

Stečajni upravnik Gornjeg Ibra, Huzeir Nurković, prijetio je predstavniku radnika i manjinskih akcionara Sadiku Klimenti nakon objavljivanja o zloupotrebama i nezakonitoj prodaji dijela imovine tog preduzeća, saopšteno je iz Organizacionog odbora petomartovskih protesta.

Organizacioni odbor, koji sačinjavaju predstavnici radnika sa sjevera Crne Gore, osudio je svaku prijetnju koja se preko posrednika upućuje ne samo članu Organizacionog odbora i predstavniku radnika Gornjeg Ibra, već svim građanima na sjeveru koji se protive pljački tog regiona.

Klimenta je ranije kazao da je nezakonito prodat dio Gornjeg Ibra u mjestu Koljeno, iako je firma u stečaju, a nije urađena ni parcelacija ni konkurs o prodaji, a ujedno je uknjiženo u katastar na nezakonit način.

„Na naše članove koji su predstavnici radnika i nevladinih organizacija (NVO), koji se zajedno sa nama posljednjih godina bore za naša prava i borbu protiv korupcije i zloupotreba se non stop vrši pritisak, preko sudova i na drugi način od pojedinaca iz Podgorice i opština sa sjevera“, naveo je predsjednik Organizacionog odbora, Svetozar Čabarkapa.

On smatra da je interesantno da su tu i pojedine NVO iz Podgorice koje se „tobože“ bore za prava građana, a koje su pod uticajem državnog režima i plaćene su da spašavaju sve one koji su zajedno sa njima činili krivična dijela.

„Zato šaljemo svima poruku - nemojte misliti da ćete nas uplašiti, bili vi stečajni upravnici, sudije, tužioci, državne NVO ili kojekakvi plaćenici, ne možete nas skrenuti sa puta da ostvarimo naša prava i skrenuti nas sa naše borbe, dok se svi koji su posljednje dvije decenije pljačkali sjever ne nađu iza rešetaka“, rekao je Čabarkapa.

On je kazao da narod sa sjevera niko ne pita kako će da prezimi zimu, a prijete im sa svih strana.

„Zato vam sada svima na prijetnju vraćamo prijetnjom, pa vidite šta vam je činiti, jer osnovna tužilaštava u opštinama sa sjevera kao da ne postoje“, ocijenio je Čabarkapa.

Radnici iz Bijelog Polja, kako se dodaje, podržavaju sve radnike iz Gornjeg Ibra iz Rožaja i druge radnike, kao i odbor manjinskih akcionara za ostvarivanje njihovih prava.

„Građani na sjeveru su se izborili za građansku državu, izboriće se i za državu vladavine prava i ravnopravnost svih građana u njoj“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: