Roditelji iz Mataruga se pobunili: Neće pustiti djecu u školu dok direktorica ne podnese ostavku

“Direktorica je četiri Strunjaševa časa ustupila nastavnici iz Osnovne škole u Maoču koja ima normu u matičnoj školu, a Strunjaša koji je magistar ostavila sa osam časova i platom od 170 eura, očekujući vjerovatno da on sam napusti posao zbog malih primanja“
253 pregleda 5 komentar(a)
Škola, Mataruge, Foto: Goran Malidžan
Škola, Mataruge, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 04.09.2018. 06:13h

Roditelji učenika Osnovne škole u pljevaljskom selu Mataruge nijesu dozvolili djeci da juče odu na nastavu, jer su nezadovoljni radom direktorice Vanje Marković.

Tvrde da djeca neće u školu dok direktorica ne podnese ostavku.

Jedan od roditelja Ratimir Šljukić kazao je “Vijestima” da su održali sastanak sa direktoricom kojem su prisustvovali i predsjednici mjesnih zajednica Mataruge i Kozica, ali da nijesu postigli nikakav dogovor.

On je rekao da su tražili da direktorica vrati časove koje je oduzela nastavniku Bojanu Strunjašu za kojeg smatraju da je dobar i kvalitetan prosvjetni radnik.

“Direktorica je četiri Strunjaševa časa ustupila nastavnici iz Osnovne škole u Maoču koja ima normu u matičnoj školu, a Strunjaša koji je magistar ostavila sa osam časova i platom od 170 eura, očekujući vjerovatno da on sam napusti posao zbog malih primanja“.

Roditelji traže i da se provjeri za šta su utrošena sredstva koje je resorno Ministarstvo namijenilo za izgradnju bazena za vodu za potrebe škole u Matarugama i područnog odjeljenja u Kozici.

Markovićeva juče u telefonskom razgovoru nije željela da komentariše tvrdnje roditelja.

Zahtijevala je da novinar pitanja dostavi na imejl adresu škole, ali nije odgovorila do zaključenja novine.

“Odgovoriću vam ukoliko budem mogla da se konektujem na internet, s obzirom da je slab domet u mjestu u kojem živim“.

Bonus video: