Kolašinci dominirali na Durmitoru

U slalomskoj trci Monja Durutović je kao mlađa cicibanka osvojila treće mjesto, a Danijela Medenica i Staša Bulatović bile su najbolje kod starijih cicibanki
519 pregleda 0 komentar(a)
Učesnici, Foto: Privatna arhiva
Učesnici, Foto: Privatna arhiva

Samo tokom proteklog vikenda mladi takmičari Ski kluba Bjelasica učestvovali su na četiri trke u slalomu i veleslalomu i osvojili čak 51 medalju. Tamičenja su održano na stazama Durmitora, a organizovali su ih ski klubovi Savin Kuk i Pahuljica.

Monja Durutović u slalomu je osvojila treće mjesto u konkurenciji mladjih cicibanki, dok su Danijela Medenica i Staša Bulatović bile prva i druga u toj konkurencji . Kod mlađih cicibana prvi je bio Ognjen Rabrenović, a treći Ognjen Bugarin. Kompletnu dominaciju takmičari Ski kluba Bjelasica pokazali su u kategoriji starijih cicibana, u kojoj su su prva tri mjesta osvojili Pavle Mugoša, Đorđe Bugarin i Nikola Rabrenović.

U kategoriji djevojčica I, prva dva mjesta su pripala takmičarkama Nađi Grdininić i Anji Bulatović. U kategoriji dječaka I takođe tri prva mjesta osvojili su tamičari kolašinskog kluba Branislav Peković, Nikola Popović i Pavle Bulatović, dok je kod dječaka II Matija Bulatović zauzeo treće mjesto.

U slalomskoj trci Monja Durutović je kao mlađa cicibanka osvojila treće mjesto, a Danijela Medenica i Staša Bulatović bile su najbolje kod starijih cicibanki. Ognjen Rabrenović je bio prvi, a Ognjen Bugarin treći kod mladđih cicibana. Stariji cicibani Djorđe Bugarin, Nikola Rabrenović i Pavle Mugoša osvojili su pva tri mjesta u svojoj kategoriji. Dominaciju kod djevojčica I potvrdile su Nađa Grdinić i Anja Bulatović, kod dječaka I prva dva mjesta su osvojili Branislav Peković i Nikola Popović, dok je kod dječaka II, Matija Bulatović osvojio drugo mjesto.

U veleslalomu Monja Durutović je bila druga u konkurenciji mlađih cicibanki, Danijela Medenica je bila prva a Staša Bulatović kod starijih cicibanki . Ognjen Rabrenović i ognjen Bugarin, bili prvi i drugi kod mlađih cicibana.Takmičenje u veleslalomu, takođe, proteklo je u dominaciji Kolašinaca , pa su đorđe Bugarin, Pavle Mugoša i Luka Grdinić zauzeli tr prva mjesta. Kod djevojčica I, prva je bila Anja Bulatović, a druga Nađa Grdinić, dok je kod dječaka I prvi bio Nikola Popović, a drugi Matija Bulatović.

Trku veleslaloma , takođe, je obilježila dominacija Kolašinaca, koji su bili ubjedljivo prvi u ekipnom plasmanu. Učestvovali još i Ski klubovi Pahuljice i Javorak iz Nikšića, Smiljevica iz Berana, Durmitor i Savin Kuk sa Žabljaka.Trener Ski kluba Bjleasica Milovan Jušković kaže da su izvanrednim rezultatima doprinijeli pomoćni treneri i saradnici , kao i podrška Ski centra Kolašin 1450, koji je osnivač kluba i koji je omogućio potrebne uslove za treninge.

Bonus video: