Kolašin: Cjepanice na trgu kao reklama

101 pregleda 11 komentar(a)
Cjepanice, Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Cjepanice, Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 06.09.2014. 17:53h

Lokalna uprava u Kolašinu je juče iznenadila mnoge stanovnike tog grada odlukom da dio glavnog trga, u centru iznajmi jednoj privatnoj firmi za promovisanje svojih proizvoda, pa su na samo nekoliko metara od fontane postavljene palete cijepanih drva.

Oko četrdesetak kubnih metara cjepanica usred centra grada, do podneva izazvali su negativne komentare, ali i motivisale još nekoliko kolašinskih drvopreađivača da, kako su najavili, zatraže od Opštine isto prometno mjesto da izlože svoje proizvode.

U kolašinskom sekreterijatu za uređenje prostora, koje je firmi “Kolašin enerdži” izdalo rješenje, a prema kojem mogu dio asortimana izlagati narednih dana na Trgu borca, objašnjavaju da je riječ o reklamiranju cijepanog drveta, a ne prodaji.

“Možda nije lijepa slika za grad, ali je riječ o jednom od rijetkih aktivnih preduzeća u Kolašinu, koji zapošljava značajan broj radnika. To preduzeće je uredno podnijelo zahtjev da promoviše svoje proizvode na Trgu borca. Inače, oni na jedan od najsavremenijih načina pakuju drva i to je za našu sredinu veliki pomak”, zvanično je objašnjenje Sekretarijata za uređenje prostora Kolašina.

Opštinski službenici tvrde da nema mnogo razlike u tome što su na trgu izložene cjepanice, u odnosu na ranije kada je, kako podsjećaju, isti prostor iznajmljivan preduzećima “Dormeo” i “Pežo”.

Kako su objasnili, firma “Kolašin enerdži” je u Bakovićima, gdje se i prodaju drva “cijepana i paletirana najsavremenijom tehnologijom”.

To preduzeće, koje je zaposlilo 30 Kolašinca, kako tvrde u Opštini, platiće prostor na gradskom trgu po metru kvadratnom, u skladu sa propisima lokalne uprave.

Cijenu će obračunati u Sekretarijatu za finansije.

Bonus video: