Camović i naredne četiri godine na čelu Sindikata medija

80 pregleda 1 komentar(a)
Marijana Camović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Marijana Camović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 06.09.2014. 13:54h

Skupština Sindikata medija Crne Gore izabrala je danas Marijanu Camović za predsjednicu te asocijacije koja okuplja novinare i medijske radnike.

Kako je saoppšteno nakon Skupštine, Camović će tu dužnost, na kojoj je bila i proteklih 18 mjeseci, obavljati naredne četiri godine.

Na Skupštini je izabran i Glavni odbor (GO) kojeg, pored predsjednice Sindikata, čine i Igor Seferović iz Televizije (TV) Vijesti, Goran Kapor (Vijesti), Dejan Lučić (Pobjeda), Saša Kulinović (Radio Herceg Novi), Ivan Maljević (TV Pink M), Goran Solujić (RTV Budva), Milivoje Irić (TV Pljevlja).

Oni su, kako je saopšteno, u to tijelo birani po automatizmu kao predstavnici sindikalnih organizacija.

„U GO su kao individualni članovi izabrani Milena Perović Korać i Predrag Nikolić iz Monitora, Darko Ivanović iz Nezavisne produkcije ’35mm’, Radomir Kračković iz TV Vijesti i Duška Pejović iz TV Atlas“, kaže se u saopštenju.

Na Skupštini su, kako se navodi, izabrana dva člana Statutarnog odbora - Nemanja Živaljević iz TV Vijesti i Branko Obrenović iz Pobjede, kao i tri Nadzornog - Bojana Robović iz Pobjede, Željka Vučinić iz Vijesti i Jelena Kulidžan iz TV Vijesti.

Skupština je usvojila i ocijenila pozitivnim Izvještaj o radu rukovodstva Sindikata medija u prethodnom mandatnom periodu.

„Pri čemu je kao posebno postignuće istaknuto dobijanje reprezentativnosti Sindikata medija na granskom nivou i učlanjenje u Evropsku i Međunarodnu federaciju novinara“, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: