Roditelji pisali Šehoviću: Spasite nas zuluma direktorice

Predsjednik Savjeta roditelja Sretomir Šljukić kazao je da Markovićeva “nije zaslužila da bude direktor škole i da nema više šta da traži u Matarugama“
96 pregleda 7 komentar(a)
OŠ Mataruge, Foto: Goran Malidžan
OŠ Mataruge, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 06.09.2018. 07:02h

Direktorica Osnovne škole u pljevaljskom selu Mataruge Vanja Marković odbila je juče da direktno odgovori na pitanje da li će podnijeti ostavku koju traže roditelji đaka koji već tri dana ne šalju djecu na nastavu.

Ona je “Vijestima” kazala da će sačekati izvještaj Prosvjetne insekcije, koja će na njen zahtjev uskoro posjetiti školu.

Uprkos tome što je osnovno obrazovanje zakonska obaveza, roditelji ne dozvoljavaju djeci odlazak u školu zbog “samovolje i nedoličnog ponašanja direktorice koja im duži niz godina zadaje probleme“.

Kazali su da djeca neće nastavu pohađati sve dok Markovićeva ne podnese ostavku, ili ne bude smijenjena.

U znak protesta, roditelji i dio mještana MZ Mataruge juče su nakratko blokirali put Pljevlja - Bijelo Polje, a ponovili su da će ukoliko budu na to prinuđeni svoju djecu prepisati u školu u susjednom selu Maoče.

Roditelji su se juče pismom obratili i ministru prosvjete Damiru Šehoviću od kojeg zahtijevaju da smijeni Markovićevu, čime bi se, kako navode u pismu, stvorili uslovi da djeca neometano pohađaju nastavu.

U pismu navode da njihov protest nije politički motivisan i pozivaju Šehovića da ih posjeti i spasi “zuluma direktorice”.

Zahtjevu za smjenu direktorice juče su se pridružili i predsjednici savjeta mjesnih zajednica Mataruge i Kozica, Miodrag Šljukić i Dragan Gačević, apelujući na ministra da učini sve kako djeca ne bi gubila časove zbog samovolje jedne osobe. Tvrde da su svi čanovi savjeta podržali predlog.

Predsjednik Savjeta roditelja Sretomir Šljukić kazao je da Markovićeva “nije zaslužila da bude direktor škole i da nema više šta da traži u Matarugama“.

“Nije zaslužila da dolazi pošto nas je nazvala da smo glibavi Mataružani i prokleti Kozičani... Neka ne dozvoli da mi povlačimo korake koje možda ne smijemo zakonski. Možda će doći do toga da joj zabranimo uošte pristup u Mjesnu zajednicu Mataruge jer je ovo sramota. Ako se jedna direktorica gađa zvonom sa jednim prosvjetnim radnikom zar može da bude prosvjetni radnik, a ne direktor“.

Markovićeva demantuje da je roditelje nazivala pogrdnim imenima i tvrdi da je to neko izmislio. Ističe da je nju jedna prosvjetna radnica gađala školskim zvonom.

Tvrdi da je sud kaznio nastavnicu zbog toga što je uradila.

Bonus video: