Info-table na 16 pristaništa duž crnogorske obale

Table su postavljene na pristaništima u opštinama Herceg Novi, Tivat, Kotor, Budva (Petrovac) i Ulcinj
3 komentar(a)
Tivat, pristanište, Foto: Siniša Luković
Tivat, pristanište, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 02.09.2014. 13:39h

Javno preduzeće Morsko dobro postavilo je info-table na 16 pristaništa, na lokacijama koje građani i turisti često koriste za kupanje iako one za to nijesu predviđene, i koje mogu biti izuzetno opasne za kupače.

Table su postavljene na pristaništima u opštinama Herceg Novi, Tivat, Kotor, Budva (Petrovac) i Ulcinj, u sklopu realizacije projekta opremanja pristaništa, čiji se jedan segment odnosio na informativne table.

"Bezbjednost građana i turista jedan od glavnih razloga za finansiranje postavljanja info-tabli u iznosu od pet hiljada eura, koje je za potrebe Javnog preduzeća izvršilo preduzeće Promotion iz Podgorice", piše u saopštenju.

Na tablama je objašnjeno da se radi o pristaništima i da je na tim lokalitetima zabranjeno kupanje, kao i svi ostali sadržaji osim pristajanja plovila.

Kako su kazali, kontrolom lokacija na kojima su postavljene info-table, uočeno je da su na pojedinim pristaništima nepoznate osobe oštetile i uklonile postavljene table koje su imale funkciju čuvanja bezbjednosti građana i turista.

"Radi se o tablama na lokacijama Lepetane, Opatovo i Donja Lastva u opštini Tivat. Ovim putem apelujemo da se, u cilju opšte bezbjednosti i stavljanja pristaništa u predviđenu funkciju, info-table ne oštećuju i uništavaju", poručili su iz Morskog dobra.

Bonus video: