Bevanda: Jadransko-jonska autocesta se može graditi i bez BiH

"Cesta će se graditi s BiH ili bez nje, a ako mi unutar BiH ne budemo suglasni i ne vidimo da je to naša šansa, sasvim će se normalno tražiti rješenje bez nas", kazao je Bevanda
66 pregleda 1 komentar(a)
Vjekoslav Bevanda, Foto: Beta-AP
Vjekoslav Bevanda, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 02.09.2014. 13:48h

Jadransko-jonska autocesta sigurno će se graditi, a trasa kojom će prolaziti pitanje je na koje će odgovoriti stručnjaci, kazao je predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine (BiH) Vjekoslav Bevanda.

On je, ocjenjujući da je interes BiH da učestvuje u tom projektu, upozorio kako bi se Jadransko-jonska autocesta mogla graditi i bez te države, ukoliko o tome ne bude unutrašnje saglasnosti.

"Cesta će se graditi s BiH ili bez nje, a ako mi unutar BiH ne budemo suglasni i ne vidimo da je to naša šansa, sasvim će se normalno tražiti rješenje bez nas", kazao je Bevanda na konferenciji za novinare, prenosi Hina.

On je podsjetio da se o Jadransko-jonskoj autocesti razgovaralo i na prošlosedmičnom neformalnom sastanku predsjednika vlada država regije, koji je održan u Cavtatu.

"Naše političko opredjeljenje je da nam treba ta cesta, a u Cavtatu karte nijesmo imali, niti smo razgovarali o trasama. To će raditi stručni ljudi", kazao je Bevanda.

On je ocijenio da takvi projekti imaju široku međunarodnu podršku.

Bonus video: