Kolašin: Učenici na kraju upisali smjer ekonomski tehničar

Iako iz SMŠ “Braća Selić” nijesu željeli da komentarišu novu odluku ministarstva, nezvanično su rekli da će budućim ekonomskim tehničarima danas biti saopšten raspored časova i određen razredni starješina
99 pregleda 0 komentar(a)
Kolašin, Gimnazija, Foto: Dragana Šćepanović
Kolašin, Gimnazija, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 02.09.2014. 12:04h

Ministarstvo prosvjete dalo je saglasnost za formiranje trećeg odjeljenja prvog razreda u srednjoj školi "Braća Selić" u Kolašinu, nezvanično je saopšteno "Vijestima" iz te škole.

Riječ je o smjeru ekonomski tehničar, a u odjeljenje će biti upisano 20-ak učenika, koji su samo pet dana prije početka školske godine, kako tvrde, dobili obavještenje da se ukida drugo odjeljenje gimanzije.

Kako su krajem predhodne sedmice kazali učenici i njihovi roditelji, iz škole im je saopšteno da imaju alternative da pohađaju smjer za kuvare i konobare ili da upišu neku drugu školu u Crnoj Gori.

O mogućnosti da neće biti drugog odjeljenja gimnazije, navodno, tokom ljeta nijesu imali nikave informacije, pa su odlukom ministarstva dovedeni u bezizlaznu situaciju, zbog čega su bili odlučni da protestuju zajedno sa roditeljima.

"Nakon nekoliko urgencija roditelja, uprave škole i iz Opštine iz Ministarstva prosvjete je stigla saglasnost, pa će đaci biti upisani na smjer za ekonomske tehničare. To je dobro rješenje, kojim smo zadovoljni. Zahvalni smo na podršci upravi škole, Opštini, vršnajcima naše djece čiji upis nije bio problematičan i njihovim roditeljima, kao i medijima, koji su prenijeli naš problem", kazali su predstavnici roditelja.

Iako iz SMŠ “Braća Selić” nijesu željeli da komentarišu novu odluku ministarstva, nezvanično su rekli da će budućim ekonomskim tehničarima danas biti saopšten raspored časova i određen razredni starješina.

Od sjutra za njih počinje redovna nastava.

Bonus video: